room-to-grow-bnner

Τουρκική προκλητικότητα και προσλήψεις στο ΠΓΝΑ στην ατζέντα Κουτσούμπα στον Έβρο

Συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

 Της Κικής Ηπειρώτου

Διήμερη περιοδεία στον νομό Έβρου πραγματοποιεί από χθες, Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την πρώτη περιοδεία του κόμματος στην επαρχία, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, γεγονός που, όπως είπε, έχει το συμβολισμό του.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, και συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεανδρούπολης, όπου συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Για το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό και η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκή -κυρίως αμερικάνικη- βάση ελικοπτέρων, κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε ο κ. Κουτσούμπας με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο ΓΓ του ΚΚΕ επισήμανε πως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο, αλλά και να εκφράσει τις απόψεις του ΚΚΕ και την απόφασή του να προωθήσει προβλήματα, «που υπάρχουν εδώ σε αυτόν τον ακριτικό τόπο, που δέχεται τεράστιες πιέσεις, που έχει σοβαρά προβλήματα και μέσα στη βουλή και έξω από αυτήν ενισχύοντας τους αγώνες του λαού μας».

Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η τούρκικη προκλητικότητα, που, όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «φτάνει μέχρι το σημείο να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ουσιαστικά να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, όπως είναι το Πρωτόκολλο του ‘26 και εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθόρισαν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και να δημιουργεί συνεχώς προκλητικά επεισόδια. Ταυτόχρονα αυξάνοντας και δημιουργώντας προβλήματα με τις πιέσεις αξιοποιώντας το προσφυγικό και το μεταναστευτικό εδώ στην περιοχή. Φυσικά η λύση δεν είναι αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες. Δεν λύνονται τα προβλήματα με έναν φράχτη… Έχουμε θέσει ανοιχτά, ότι εμείς δεν είμαστε με τη λογική των ανοιχτών για παράδειγμα συνόρων, όπως λένε διάφοροι τυχοδιώκτες. Όμως ταυτόχρονα επιμένουμε ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται σε έναν φράχτη, αλλά βρίσκονται σε όλες αυτές τις συμφωνίες οι οποίες πρέπει να καταγγελθούν και να ανοίξει άλλος δρόμος. Για παράδειγμα η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, εκεί που βρίσκονται και όχι στην Ελλάδα, είτε για χορήγηση ασύλου είτε για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους».

Επιπλέον, ο ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκή, κυρίως αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων, με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα και η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

«Είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων, στρατηγικών υποδομών της χώρας μας, όπως επίσης θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός κεντρικού σχεδίου στην οικονομία, μέσα σε μία άλλη κοινωνία, όπου θα προστατεύονται και θα αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας και που έχει και ο νομός Έβρου. Βεβαίως αυτά αφορούν και τα ζητήματα ανάπτυξης της βιομηχανίας. Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία ζάχαρης έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει, με αποτέλεσμα να εισάγουμε ζάχαρη από άλλες χώρες. Οι αγροτικές καλλιέργειες ουσιαστικά ξεκληρίζονται γιατί οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, την ίδια στιγμή που έχουμε πλούτο, και αρδεύσιμο και καλλιέργειες πλούσιες σε αυτό τον τόπο και βεβαίως δεν υπάρχουν οι προβλέψεις ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες, και μια σειρά τέτοια ζητήματα».

Επίσκεψη στο ΠΓΝΑ

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Βαγγέλη Ρούφο και έπειτα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε  δήλωσή του, αμέσως μετά, επισήμανε την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας. Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση που καθυβρίζει τους υγειονομικούς για την πρόσφατή τους κινητοποίηση.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα για Πέμπτη 18/6:

Στις 10 π.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλη Μαυρίδη, στο δημαρχείο Ορεστιάδας.

Στις 11 π.μ., στην κοινότητα Καστανέων, θα συναντηθεί με τον κοινοτάρχη Σταύρο Τζιαμαλίδη.

Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 1 στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας.

Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», στο καφενείο «Ο Πλάτανος» στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας.

Στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, στην έδρα του δήμου στη Φιλλύρα.

Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στη Φιλλύρα.

Στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, στο δημαρχείο Σαπών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο