Σκάκι: Ο Εθνικός ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας!

Πολύ καλή και ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου.

Ισοβάθμησε στην 9η θέση και μετά την άρση των κριτηρίων κατετάγη 13η  μεταξύ των 20 πιο ισχυρών ομάδων της Ελλάδας.   Ο Εθνικός πέτυχε 3 νίκες και 3 ήττες στους 6 αγώνες. Κέρδισε την ΣΑ Συκεών Νεάπολης, την Σκα.Κι Τρικάλων και την ομάδα του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας και ηττήθηκε από τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα και τον ΟΣ Τριανδρίας.

Η ομάδα αποτελείται από τους : Ορέστη Μπλίτσα, Βαλέριο Νάσο,  Χρήστο Χασάπη, Γεώργιο Γκόγκολα , Άρτεμις Μπλίτσα, Αναστασία Λυκίδη καθώς τον Μιχάλη Καρακασίδη που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο Πρωτάθλημα, αλλά συνέβαλλε και εκείνος στα προκριματικά ώστε ο Εθνικός να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και οι σκακιστές μας αγωνίστηκαν με πάθος.

Ξεχώρισε η επίδοση του 14χρονου Βαλέριου Νάσου που ήταν αήττητος με 5 νίκες και 1 ισοπαλία!!!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στέφθηκε η ομάδα  του Φυσιολάτρη Νίκαιας, την 2η θέση κατέκτησε η ΕΣ Θεσσαλονίκης και την 3η η ομάδα των Χανίων. Επίσης απευθείας πρόκριση για το πρωτάθλημα του 2020 πήραν η ομάδα του ΣΟ Καβάλας που κατέκτησε την 4η θέση, της Κέρκυρας και της Κατερίνης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο