Σε δημοπράτηση μεγάλο αρδευτικό έργο στον Έβρο 

Πρόκειται για την αντικατάσταση και υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στην περιοχή του Ερυθροποτάμου 
Η κατασκευή του έργου θα ωφελήσει σημαντικά περίπου 4.300 παραγωγούς   

 

Περίπου 4.300 παραγωγούς – μέλη του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο θα ωφελήσει η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αρδευτικού έργου, που δημοπρατείται στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το έργο της αντικατάστασης και υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων στην περιοχή του Ερυθροποτάμου.  

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αξία του έργου καθορίστηκε σε 9,5 εκ ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου. 

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου εκτιμήθηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν περίπου στις αρχές του 2023, όπως αναφέρει το ypodomes.gr  

Το έργο συγχρηματοδοτείται με ποσοστό 85 % από την Ε.Ε., από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0011231844. 

 

Ταυτότητα του έργου  

Το υφιστάμενο δίκτυο αποτελείται από κλειστούς επιφανειακούς αγωγούς (μεταλλικοί γαλβανισμένοι σωλήνες)· συμπληρώνει δε, τριαντακονταετία λειτουργίας και η συχνότητα βλαβών κυρίως λόγω διάβρωσης αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Το κόστος τοπικής αποκατάστασης βλαβών σε συνδυασμό με τις μεγάλες διαρροές καθιστούν τη λειτουργία του δικτύου αντιοικονομική. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου με νέο υπόγειο δίκτυο σωλήνων πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. 

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται όλα τα έργα από την κεφαλή υφισταμένων γεωτρήσεων έως την κορυφή του δικτύου της εκάστοτε γεώτρησης. 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο