Ρώσος πρέσβης για βάση ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη: Εσφαλμένη η πολιτική της Δύσης

Οι επιθετικές και μη φιλικές ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με το να αναπτύσσουν δυνάμεις προς τη Ρωσία, θα φέρει αντίμετρα, υπογράμμισε ο Αντρέι Μάσλοβ. Τι λέει για την Ελλάδα.
Στην αμερικανική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, τονίζοντας πως η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς».
«Θα έλεγα πως το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα» επεσήμανε επίσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
Ακόμη, εκτιμά πως η πολιτική που εφαρμόζει η Δύση είναι «εσφαλμένη» και «κοντόφθαλμη» ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε εμείς εδώ για να αναλάβουμε αυτές τις επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».
Tην ίδια στιγμή ανέφερε πως η Ρωσία θεωρεί την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα και υπάρχει ένας πολύ καλός διάλογος.
«Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές και είναι κοινή η βούληση κι από τις δυο πλευρές» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το κοινό ιστορικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας με φόντο τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ανέφερε πως «αποτελεί την κοινή μας γιορτή» επικαλούμενος και πρόσφατη δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο