efhmerida1

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη «Από τη Θράκη στην Κύπρο: Γέφυρες Πολιτισμού και Ειρήνης»

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο «Άγγελος Ποιμενίδης», το 4ο Γυμνάσιο «Θεόδωρος Κάστανος» και το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Από τη Θράκη στην Κύπρο: Γέφυρες Πολιτισμού και Ειρήνης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 και ώρα 18:00 στην Αποθήκη Νο 3, στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση αποτελεί μια γιορτή πολιτισμού, ιστορίας και συνεργασίας, όπου οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τα ήθη και έθιμα, τη μουσική και την τέχνη της Θράκης και της Κύπρου. Μέσα από τις παρουσιάσεις τους, θα αναδείξουν τους διαχρονικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές του Ελληνισμού, προβάλλοντας παράλληλα το κοινό όραμα για ειρήνη, αλληλεγγύη και συνεργασία.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

  • ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμμοχώστου, ο κ. Βασιλείου Μιχαήλ,
  • και ως εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, ο κ. Γυψιώτης Πιερρής.

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη σημασία της διασύνδεσης των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Η συμμετοχή του κοινού θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και θα ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών, οι οποίοι μέσα από τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τους προάγουν αξίες με ιδιαίτερη σημασία για το παρόν και το μέλλον.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr