ΠΓΝΑ: Συνεχίζονται τα εξιτήρια, αλλά και οι εισαγωγές

Μερική άρση της καραντίνας στην κοινότητα Εχίνου αποφάσισε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Ένα νέο εξιτήριο το 64ο δόθηκε εχτές σε μια γυναίκα 72χρόνων από τον Εχίνο η οποία από τις 17 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ενώ έγινε και μια νέα εισαγωγή ενός 93 χρόνου από τον Εχίνο, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Έτσι, σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 13 άτομα. Από αυτά 4 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 1 στην ΜΕΘ και 8 στη Μονάδα Covid-19.

Εντωμεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα στη χώρα, από τα οποία τα 12 στην ΠΕ Ξάνθης. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τον προβληματισμό του και πρόσθεσε: «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκεί από τους κατοίκους και οφείλω αυτό να το ομολογήσω και να το αναγνωρίσω. Δεν ξέρω ακόμα αν βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ, αυτό θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες αποφάσεις λαμβάνουμε έχουν ένα και μόνο γνώμονα, ένα και μόνο άξονα, το καλό των ίδιων των κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έξαρση, επέκταση ή πολλαπλασιασμός του ιού στην ευρύτερη περιοχή».

Μετά από χθεσινοβραδινή επανεκτίμηση της κατάστασης για την περιοχή του Εχίνου, αποφασίστηκε η μερική άρση καραντίνας, σε συνδυασμό με τη λήψη προστατευτικών μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν και στην κοινότητα Μύκης.
Τα νέα μέτρα με διάρκεια μίας εβδομάδας σε πρώτη φάση είναι:

»Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

»Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

»Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

»Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο