Δύο ακόμη περιστατικά πτώσης σε βάθρα σημειώθηκαν στο νησί τις περασμένες ημέρες.
Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 13 Αυγούστου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης επιχείρησε για τη διάσωση 25χρονης που έπεσε στις βάθρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε κεφάλι και σώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη έπεσε στην προσπάθεια της να πηδήξει από τη μία πέτρα στην άλλη. Μέσω ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας στη Καμαριώτισσα και έπειτα για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης προχώρησε σε μία ακόμη διάσωση, αυτή τη φορά ενός 31χρονου που έπεσε σε βάθρα στο σημείο Κουργιάτ στην περιοχή των πηγών της Γριάς βάθρας στη Σαμοθράκη.
Πρόκειται για το 14ο και 15ο περιστατικό διάσωσης από πτώση στις βάθρες του νησιού από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Φέτος το καλοκαίρι, ανησυχία προκαλεί ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός περιστατικών πτώσεων σε βάθρες του νησιού. Ο Δήμος Σαμοθράκης μάλιστα προέβη και σε ανακοίνωση νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, ενόψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης, κατά την οποία συμβουλεύει τους επισκέπτες για την ασφάλεια τους ν’ ακολουθούν τα σηματοδοτημένα μονοπάτια και να μην προχωρούν σε αυτοσχέδιες μετακινήσεις, καθώς το φυσικό ανάγλυφο του νησιού απαιτεί εξειδικευμένη γνώση για την ασφαλή περιήγηση σε αυτό. Παροτρύνει επίσης τους επισκέπτες να μην επιχειρούν πεζοπορίες χωρίς την χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και να μη προβαίνουν σε υπερεκτίμηση των δυνάμεων τους.


