Πέτσας: Από την επόμενη εβδομάδα η μετακίνηση χωρίς sms

Αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιλέγοντας τον φιλικό προς την κυβέρνηση σταθμό του Φαλήρου, τον ΣΚΑΪ για να κάνει τις δηλώσεις του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι από τις 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή τι χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.

Όπως πρόσθεσε αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαίου.

Παραμένει ωστόσο η απορία αν όλα αυτά που προανήγγειλε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας έχουν τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων και αν όχι σε ποια σημεία διαφωνούν.

Τα σχολεία

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Καταστήματα

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαίου χωρίς τον περιορισμό τετραγωνικών μέτρων. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εκκλησίες και αθλητισμός

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή: skai.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο