Το μετάξι ενώνει το Σουφλί με την Κίνα

Μία νέα εποχή συνεργασίας και πολιτιστικών ανταλλαγών ξεκινά για το Σουφλί, την πόλη του μεταξιού, μετά την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας.

Η Πρόεδρος του ΠΙΟΠ κ. Σοφία Στάϊκου και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Feng Zhao, υπέγραψαν το σύμφωνο στις 18 Οκτωβρίου στο Χανγκτσόου της Κίνας.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η ευρύτερη πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων για την προβολή του πολιτισμού του μεταξιού.  Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται συνεργασία με το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, καθώς και με το Δίκτυο Μουσείων αλλά και το Ίδρυμα γενικότερα. Για την υλοποίηση της συμφωνίας προγραμματίζονται πολιτιστικές ανταλλαγές, από κοινού διοργάνωση εκθέσεων, καθώς και υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κυρία Σοφία Στάϊκου και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Feng Zhao κατά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας

Η συνεργασία συνδέεται άρρηκτα με την πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» («One Belt, one Road»), που περιλαμβάνει δράσεις, πρωτοβουλίες και διακρατικές συνέργειες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. Το προσεχές διάστημα, το ΠΙΟΠ και το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας θα εξειδικεύσουν τους άξονες συνεργασίας τους και θα διαμορφώσουν πλαίσιο επικοινωνίας που θα συμπεριλάβει τοπικές κοινωνίες, όπως το Σουφλί, αναπόσπαστο στοιχείο της κληρονομιάς του οποίου αποτελεί η καλλιέργεια του μεταξιού. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στόχος είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα, με ποικίλες δράσεις, η συμφωνία.

Eσωτερική άποψη του Μουσείου Μετάξης, στο Σουφλί

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο