Μεγάλη Παρασκευή με μπλόκα σε διόδια και Επιτάφιο στο προαύλιο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η μάχη συνεχίζεται στα διόδια για το Πάσχα στην πόλη, ενώ γίνονται προετοιμασίες και για τα τραπέζια της Κυριακής.

Η Αστυνομία εντείνει τους ελέγχους στα διόδια, τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το ωράριο καταστημάτων και τα δρομολόγια των ΜΜΜ τροποποιούνται, τη στιγμή που οι Ακολουθίες στην εκκλησία τελούνται με αυστηρά μέτρα προστασίας εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Η κυβέρνηση απαγορεύει τη διαπεριφερειακή μετακίνηση, αλλά επιτρέπει τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο σήμερα.

Στα διόδια πάλι έχουμε ουρές, καθώς η επιχείρηση «Πάσχα στην Πόλη» έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία, που ελέγχει κάθε όχημα το οποίο περνά από τα διόδια και ζητά από τους οδηγούς τα κατάλληλα έγγραφα, που να πιστοποιούν τη μετακίνηση από νομό σε νομό.

Όσον αφορά στο Μεγάλο Σάββατο (01/05), τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 19:00 και το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει από τις 07:00 έως τις 18:00.
Υπενθυμίζεται πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα (02/05) και τη Δευτέρα του Πάσχα (03/05).

Ο Επιτάφιος σήμερα

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας τελούνται με αυστηρά μέτρα προστασίας εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και έτσι τόσο ο Επιτάφιος όσο και η Ανάσταση θα γίνουν, φέτος, νωρίτερα.

Ειδικότερα, ο Επιτάφιος θα γίνει στις 18:00 τη Μεγάλη Παρασκευή (30/04) και η Ανάσταση στις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο (01/05), σύμφωνα και με σχετική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών, ενώ το προσκύνημά του θα γίνει εκτός του ναού και με τήρηση των μέτρων.

Επίσης, οι πιστοί υποχρεούνται να φορούν διπλή μάσκα εντός και εκτός των ναών, ενώ οι ιερείς και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει τεστ.
Ακόμα, η Ανάσταση θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, με αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα για το εσωτερικό.

ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο