Λάβαρα: «τα σχολεία δεν κλείνουν έτσι χωρίς λόγο – ο Δήμαρχος παρηγκωνίζει την αρμόδια υπηρεσία!»

της Μαρίνας Κριτού

«Θα πρέπει να υπάρχει λόγος για να κλείσει ένα σχολείο. Δεν κλείνουν έτσι τα σχολεία και εγώ θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου»

Με αυτά λόγια κάνει γνωστή τη δυσαρέσκειά του ο Προϊστάμενος της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του σχολείου στα Λάβαρα Σουφλίου.

Την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου έλαβε ο Δήμαρχος Πααγιώτης Καλακίκος, ύστερα από χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές του Δήμου.

Ο Στέργιος Αποστολακούδης όμως έχει διαφορετική άποψη, υποστηρίζοντας ως δεν συντρέχει κάνενας λόγος για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

«Τα σχολεία δεν κλείνουν έτσι. Ποιος είναι ο λόγος που έκλεισε το σχολείο στα Λάβαρα; Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σίγουρα. Δεν μπορούμε από τη μία να λέμε πως δεν έχουμε καθηγητές και τα παιδιά να χάνουν μάθημα χωρίς λόγο».

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο, ο ίδιος επικοινώνησε με το Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο χωρίς όμως τελικά να ληφθεί υπόψη η γνώμη του.

«Δεν μπορεί να παρηγκωνίζεται η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία. Γιατί δεν μας συμβουλεύτηκαν;», καταλήγει ο Στ. Αποστολακούδης.

Σημειώνεται πως στο Δήμο Σουφλίου για σήμερα 6/2 τα σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ , Αγριάνη , Λάβαρα καθώς και του Γυμνασίου Λαβάρων, παραμένουν κλειστά.

Η απάντηση του Δημάρχου 

Σε έντονο ύφος απαντά ο Δήμαρχος Σουφλίου, λέγοντας πως αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια και την ζωή τρων μαθητών.

“Την απόφαση την έλαβα με γνώμονα την ασφάλεια και τη ζωή των μαθητών. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τους Διευθυντές των κατά τόπους σχολικών μονάδων και γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση παντού. Η απόφαση μου είναι νόμιμη κι έχει δημοσιευτεί και στη Διαύγεια”.

Τα λεγόμενα του Προϊστάμενου της Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, έχουν άλλη βάση σύμφωνα με τον Παναγιώτη Καλακίκο.

“Έχει προηγούμενα από παλιά. Τους πείραξε η απόφαση που λάβαμε ομόφωνα εναντίον των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας”, καταλήγει ο Δήμαρχος Σουφλίου.

Διαβάστε εδώ για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του