alexis-800x140

Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Έβρου για την ανάκαμψη του επιχειρείν

Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία αξιότιμων προσκεκλημένων  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020  του Επιμελητηρίου Έβρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε ο απολογισμός 2019 του Επιμελητηρίου Έβρου και οι στόχοι που θα τεθούν για την νέα θητεία  του 2020.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Έβρου επιβράβευσε την προσπάθεια και τις επιτυχίες τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες αρίστευσαν κατά το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου & Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ  κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Θράκη και ο Έβρος είναι η αρχή, και όχι το τέλος της Ελλάδας για αυτό και η ανάκαμψη της χώρας θα ξεκινήσει από τους Εβρίτες.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά με ευημερία για την επιχειρηματική κοινότητα της ΠΕ Έβρου γεμάτη υγεία και ευτυχία.

Οι θέσεις του Επιμελητηρίου:

Βελτίωση φορολογικού περιβάλλοντος, με σταθερό φορολογικό σύστημα, απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και υιοθέτηση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.

Αξιοποίηση ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας με κίνητρα για την επένδυση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Αντιμετώπιση πολυνομίας και κακονομίας, με ουσιαστικό νομοθετικό προγραμματισμό .

Τέλος, απαιτείται ενωτική δράση όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

«Σ’ ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον και με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις δυο γείτονες χώρες, η κοινή στρατηγική και η σύμπραξη όλων μας είναι μονόδρομος.

Το Επιμελητήριο Έβρου θα συνεχίσει και το 2020 να δημιουργεί, να διεκδικεί και να προστατεύει την επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου» σημείωσε ο κ. Τοψίδης.

Τα 10 χρόνια κρίσης, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης  και το κράτος

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Χριστόδουλος Τοψίδης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η έλευση της φετινής χρονιάς, του 2020, έχει την ιδιαιτερότητα να σηματοδοτεί και το κλείσιμο μιας δεκαετίας. Δέκα χρόνια, κατά τα οποία η επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Δέκα χρόνια πάλης σε πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες και καταστάσεις. Δέκα χρόνια επαγγελματικής επιβίωσης σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Δέκα χρόνια που κατέστησαν υπερχρεωμένο το 70% των ελληνικών επιχειρήσεων.

Για να ξεκινήσει ένας κύκλος δημιουργίας απαιτούνται προϋποθέσεις. Απαιτείται η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Προς τις νέες και τους νέους που μπορούν και πρέπει να ωθούν την ανάπτυξη με τις ιδέες τους μέσα από το επιχειρείν

  • Απαιτείται η στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας
  • Απαιτείται στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας
  • Απαιτούνται φυσικά επενδύσεις

Είναι, όμως, πλέον προφανές ότι για να ξεφύγουμε από αυτό το οικονομικό περιβάλλον, πρέπει να αλλάξουμε αναπτυξιακή νοοτροπία

Το Κράτος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, απελευθερώνοντας την επιχειρηματικότητα από κάθε μορφής αντικίνητρα και δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις που είναι η ισχυρότερη ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Τα βραβεία

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.  – ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ / ΔΙΑΔΟΧΗΣ

ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Α.Ε.  – ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΚΡΙΤΑΣ Π.Ε.  –  ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕYΩΝ ΕΒΡΟΥ Α.Ε.  -ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (ΠΕΡ. ΕΥΘ. ΠΕ)  –  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε.  –  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α.Ε.  –  ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ SaveOnSight ΒΡΑΒΕΙΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΕΩΝ

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο