Μία παρουσίαση των έργων του συνθέτη στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Με άξονα την ευαισθησία, τη θεατρικότητα και τη βαθιά μελωδικότητα που χαρακτηρίζουν τη γραφή του συνθέτη Νίκου Κυπουργού, παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου η παράσταση «Νίκος Κυπουργός: Μουσικές Διαδρομές», στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Η συναυλία ανασυνθέτει εμβληματικά έργα και λιγότερο γνωστές στιγμές του συνθέτη, σε μια ενιαία, ζωντανή αφήγηση.
Στη σκηνή συμπράττουν οι εκλεκτοί ερμηνευτές Δώρος Δημοσθένους και Ελίτα Κουνάδη, αλλά και οι δεξιοτέχνες μουσικοί Θεόδωρος Κοτεπάνος στο πιάνο, Κώστας Ιωαννίδης στα πνευστά, Μίλτος Παπαστάμου στο βιολί, Σοφία Ευκλείδου στο βιολοντσέλο, και Μάρω Παναγή στα κρουστά, δημιουργώντας ένα σύνολο με ιδιαίτερη εκφραστική δύναμη και σκηνική παρουσία.
Τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Κυπουργός, προσδίδοντας στη συναυλία έναν αυθεντικό χαρακτήρα και μια σπάνια ευκαιρία επανασύνδεσης με το έργο του μέσα από τη δική του καλλιτεχνική ματιά.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 10 ευρώ.
Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο Νίκος Κυπουργός έχει διαγράψει μακρά πορεία στη μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και υπήρξε στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Έχει γράψει μουσική για πολλές ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το έργο του.
Ιδιαίτερη είναι και η σχέση του με την Ξάνθη, καθώς από το 2015 έχει την ευθύνη της ενορχήστρωσης και της διεύθυνσης στη συνάντηση Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στην πόλη.


