Η παράσταση “Φθινοπωρινή ιστορία” απόψε στην Αλεξανδρούπολη

Από τη θεατρική ομάδα “Η Συνάντηση”

Το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ “Φθινοπωρινή Ιστορία” (μια παλιομοδίτικη κωμωδία) ανεβάζει η θεατρική ομάδα “η Συνάντηση” στην Αλεξανδρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης απόψε Κυριακή 19/03 στις 8.30 μμ.
Είναι η συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας, ώριμης ηλικίας. που συναντιούνται σε ένα θεραπευτήριο στη Ρίγα της Λετονίας. Εκείνος ειναι ο αρχίατρος του θεραπευτηρίου κι εκείνη εχει πάει ένα είδος διακοπών για ξεκούραση.
Έχοντας πίσω τους ένα διαφορετικό παρελθόν, που όμως έχει προξενήσει στον καθένα αρκετό πόνο, αρχίζουν την πρώτη τους γνωριμία με έκδηλα τα σημεία της διαφορετικότητάς τους. Το στοιχείο που κάνει το εργο ενδιαφέρον είναι ότι ο καθένας από αυτούς αντιμετωπίζει το παρελθόν του με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αμύνεται στον πόνο του με μία εκ διαμέτρου αντίθετη νοοτροπία. Εκείνος με ένα είδος εργασιοθεραπείας, κλεισμένος στον εαυτό του, αυστηρός και φλεγματικός, εχει απορρίψει τις μικρές χαρές της ζωής προς χάριν των ασθενών του. Εκείνη υιοθετεί μια στάση ζωής που κρύβει τον πόνο πίσω από μια επιφανειακή χαρούμενη διάθεση, που με μια πρώτη ματιά φτάνει στα όρια της επιπολαιότητας ή της ασυνέπειας, αλλά που είναι η μόνη λύση για να μη βυθιστεί στην απελπισία που θα προκαλέσει η παραδοχή της αποτυχημένης ζωής της.
Όμως ο καθένας από τους δύο, οσο κι αν φαίνονται διαφορετικοί, έχουν ένα στοιχείο που λείπει από τον άλλον και που ειναι αυτό ακριβώς που τους χρειάζεται. Ο Ροντιόν Νικολάγιεβιτς βρίσκει στο πρόσωπο της Λύντια Βασίλιεβνα τη χαρά της ζωής που εχει ξεχάσει πια εδω και πολλά χρόνια: την τρυφερότητα, τη γυναικεία ζεστασιά, το γνήσιο ενδιαφέρον. Εκείνη βρίσκει στο πρόσωπο του αρχίατρου τη σταθερότητα που της έλειψε, την πίστη, την προστασία, την υπευθυνότητα.
Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ειναι ένα μαθημα ανθρωπιάς. Ακριβώς γιατι η ανθρωπιά γινεται ομορφιά, ερωτική γοητεία, κατακτάει. Δεν είναι η αναπόληση της ζωής δύο ανθρώπων, αλλά μια δυνατή ερωτική ιστορία. Μια ερωτική ιστορία από τις ομορφότερες που μας έχει δώσει μέχρι σημερα η σκηνική τέχνη.
Αντίτιμο εισιτηρίου 5€

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο