Φιλανθρωπικές δράσεις από τις Μητροπόλεις Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Προτεραιότητα της κοινωνικής και ποιμαντικής φροντίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου είναι η συμπαράσταση και υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και των πολυτέκνων της ακριτικής περιοχής του Κεντρικού και Βορείου Έβρου. Η δράση αυτή εποπτεύεται προσωπικά, με πολύ αγάπη και στοργή, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δαμάσκηνο, ο οποίος ευλογεί και κατευθύνει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγκεκριμένα το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο συντηρεί·

–         Κέντρα σίτισης σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα για 200 άπορους σιτιζομένους καθημερινά.

–         Κέντρο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με δομές στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα.

–         Κέντρο διανομής τροφίμων σε μηνιαία βάση για 150 ευάλωτες οικογένειές κι άλλες 50 πολύτεκνες.

–         Κέντρο διανομής ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο προσφέρει·

–         Υποτροφίες σε σπουδαστές,

–         Σχολικά είδη σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,

–         Τακτικά και έκτακτα βοηθήματα και ενισχύει άπορους για νοσήλια και αγορά φαρμάκων,

–         Καυσόξυλα για θέρμανση απόρων οικογενειών.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο επίσης ενισχύει·

–         Κοινωνικές και πολιτιστικές δομές,

–         Πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς,

–         Προμηθεύει με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία.

Ειδικότερα, στις άγιες αυτές ημέρες με πολύ ενθουσιασμό ετοιμάσθηκαν δέματα αγάπης (με είδη διατροφής, κρεατικά, παιχνίδια και λαμπάδες για τα παιδιά) από την ομάδα κυριών, που διακονούν στις δράσεις ευποιΐας και φιλανθρωπίας.

Επίσης την Μεγάλη Τετάρτη διανεμήθησαν, παρουσία του Σεβασμιωτάτου, δέματα επισιτιστικής βοήθειας σε 150 ευάλωτες οικογένειες, προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»» και της υπεραγοράς «Μασούτη» και σε 50 ακόμη πολύτεκνες οικογένειες που είναι προσφορά της  Ένωσης Εφοπλιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευεργετούμενους ευφρόσυνο το Άγιο Πάσχα, υγεία και φώτιση, και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους λοιπούς χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους  και συνεχάρη τους διακόνους και τις διακόνισσες της αγάπης, που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες στο δίκτυο αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας της τοπικής μας Εκκλησίας.

Φιλανθρωπικές Δράσεις Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει τις φιλανθρωπικές δράσεις της κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα:

Α) Ολοκληρώθηκε η καταβολή μέσω e-banking του Επιδόματος Τρίτου Τέκνου που διανέμεται από την Εκκλησία της Ελλάδος για την Θράκη. Συνολικά δόθηκαν 107.600€ σε 270 τρίτεκνες οικογένειες της Μητροπόλεως.

Β) Την Μεγάλη Δευτέρα διενεμήθηκαν μέσω των Ενοριών 400 δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες της Επαρχίας μας για την εορτή του Πάσχα.

Γ) Σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» διενεμήθηκαν σε 46 οικογένειες της Επαρχίας μας δέματα με τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως.

Κατά την διανομή των προϊόντων τηρήθηκαν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαριστεί την «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μελίνα Τραυλού για την σημαντική αρωγή προς την Μητρόπολή μας και στους απόρους της κατά τα τελευταία 4 συναπτά έτη, καθώς επίσης τους ιερείς και τα μέλη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων και εύχεται σε όλους όσους προσφέρουν στο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεώς μας Καλή Ανάσταση με υγεία και κάθε ευλογία του Αναστάντος Κυρίου στη ζωή τους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο