Δημοσυνεταιριστική: Εξασφαλίστηκε γενναία αύξηση πιστώσεων για επενδύσεις στον Έβρο  

Στα πλαίσια της 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER ΕΠΑλΘ του Τοπικού Προγράμματος Κεντρικού και Νοτίου Έβρου CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2014-2020 της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε.-Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία & Θάλασσα 2014 -2020» και της πρωτοφανούς ενεργοποίησης του τοπικού πληθυσμού σε σχέση με την υποβολή προτάσεων, λόγω της υπερβολικής ζήτησης που παρουσιάσθηκε, δημιουργήθηκε η ανάγκη για επιπλέον διάθεση πόρων με την μορφή υπερδέσμευσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων υποβλήθηκαν στο νησί της Σαμοθράκης από νέους ανθρώπους- επιχειρηματίες οι οποίοι δημιουργούν νέα ή εκσυγχρονίζουν την ήδη υφιστάμενη επιχείρηση τους συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού στο ακριτικό νησί μας και γενικότερα στην παραμεθόριο.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες της Διοίκησης της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς- ο στόχος επετεύχθη με την διάθεση επιπλέον πιστώσεων που έφτασαν το ποσοστό του 893% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό που προκηρύχθηκε καλύπτοντας σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την ζήτηση.

«Κατόπιν τούτου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κεδίκογλου Σίμο, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο καθώς και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Καλογήρου Χριστιάνα για την δυνατότητα που δόθηκε για αξιοποίηση επιπλέον πόρων στο Τοπικό μας Πρόγραμμα» αναφέρει η «Δημοσυνεταιριστική» .

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο