efhmerida1

Από τη Σμύρνη στον Έβρο: Το διαρκές ταξίδι ενός φοινικόπτερου

Το πουλί είχε δακτυλιωθεί πριν από 21 χρόνια στην αποικία του Δέλτα του Γκεντίζ και έκτοτε έχει καταγραφεί στην περιοχή μας 18 φορές!
Μια ξεχωριστή επανεμφάνιση κατέγραψαν πρόσφατα τα στελέχη του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στο Δέλτα του Έβρου: ένα δακτυλιωμένο φοινικόπτερο, γνωστό από προηγούμενες επισκέψεις, επέστρεψε και πάλι στον υγρότοπο.
Το συγκεκριμένο πουλί είχε δακτυλιωθεί πριν από 21 χρόνια στην αποικία του Δέλτα του Γκεντίζ, δίπλα στη Σμύρνη στην Τουρκία και έκτοτε καταγράφεται τακτικά στον υγρότοπο του Δέλτα Έβρου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την οικολογική σύνδεση των δύο περιοχών. Συνολικά το συγκεκριμένο πουλί έχει καταγραφεί στην περιοχή μας 18 φορές!
Η επιμονή και η συνέπειά του αποτελούν ένα μικρό θαύμα της φύσης, αλλά και ένα πολύτιμο μήνυμα για τη σημασία της προστασίας των μεταναστευτικών διαδρομών και των υγροτόπων.
Τα φοινικόπτερα στη φύση μπορούν να ζήσουν έως περίπου 30 χρόνια, ενώ σε αιχμαλωσία έχουν καταγραφεί περιπτώσεις άνω των 40 ετών.
Φωτο: Αρχείο Μονάδας Διαχείρισης ΠΠ Δέλτα Έβρου και Δαδιάς/ΟΦΥΠΕΚΑ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr