20 κρούσματα στον Έβρο, 73 στη Ροδόπη που ανεβαίνει σε πορτοκαλί “συναγερμό”

Τρομάζουν τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τα 1259 νέα κρούσματα μας προετοιμάζουν για νέα πιο εντατικά μέτρα.

Για τον Εβρο ανακοινώθηκαν 20 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα , ενώ στη Ροδόπη 73 η οποία ανέβηκε επίπεδο συναγερμού από το 2 στα 3.

Lockdown σε Σέρρες και Ιωάννινα

Σε «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού Σέρρες και Ιωάννινα. Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, Σέρρες και Γιάννενα μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν τω μεταξύ Ροδόπη και Νάξος αλλάζουν χρώμα στο υγειονομικό χάρτη κορωνοϊού στη χώρα μας, ανεβαίνοντας επίπεδο από 2 σε 3, την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η κατάσταση είναι οριακή.

Σαρώνει ο κορονοϊός στους νέους

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο. Πραγματοποιήθηκαν 989 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 31 θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία 28 αφορούν σε Έλληνες και τρία σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Τσιόδρας: Μόνη μας ελπίδα για τον κορονοϊό η μάσκα – Σύντομα θα έχουμε εμβόλια

Ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε εκτάκτως στην ενημέρωση κατά του κορωνοϊού, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

«Είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά. Με ήρεμη συνείδηση λέω ότι δεν χάνουμε όμως την ελπίδα» είπε ξεκινώντας να μιλά ο κ. Τσιόδρας. «Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Το ξέραμε; Το περιμέναμε; Ναι. Δεν είναι ώρα μόνον ευθύνης, είναι ώρα συνείδησης. Είναι μία επιλογή ότι αυτό θα κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε ότι μόνη μας ελπίδα απέναντι στον κορονοϊό είναι η μάσκα και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο