Χωρίς μηχάνημα για πληρωμές μέσω καρτών η Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης

Χάλασε αλλά το υπουργείο μάλλον δεν θεώρησε σκόπιμη την αντικατάσταση του… Την ίδια στιγμή, στις εφορίες όλης της χώρας, οι πληρωμές φόρων μέσω καρτών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

 Μπορεί στις εφορίες όλης της χώρας οι πληρωμές φόρων με πιστωτικές κάρτες να έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, στην εφορία Αλεξανδρούπολης, το μηχάνημα που δεχόταν κάρτες έχει χαλάσει εδώ και καιρό, όμως, το αρμόδιο υπουργείο δεν θεωρεί απαραίτητη την αντικατάστασή του…

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η πληρωμή φόρων με πιστωτικές κάρτες στις ΔΟΥ έχει αυξηθεί φέτος κατά 30% – 40%.

Οι φορολογούμενοι αντί να καταβάλλουν σε τρεις και πέντε δόσεις αντίστοιχα τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, εξόφλησαν εφάπαξ τα ποσά, αλλά με δανεικά. Το γεγονός εξηγεί εν μέρει και την υπεραπόδοση των εσόδων τον μήνα Σεπτέμβριο, για το οποίο η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα -μετά τις επιστροφές φόρων- τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 840 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί για τον μήνα, ενώ στο 9μηνο καταγράφεται υπέρβαση έναντι του στόχου κατά 1,062 δισ. ευρώ.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» η διευθύντρια της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης Άρτεμις Παπατζελίδου, το μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιούνταν για πληρωμές με κάρτα είναι εδώ και καιρό χαλασμένο. Το υπουργείο ενημερώθηκε σχετικά, ωστόσο, επειδή οι εισπράξεις μέσω καρτών ήταν λίγες, προφανώς κρίθηκε μη απαραίτητη η αντικατάστασή του. Ίσως να έπαιξε ρόλο σε αυτό και το γεγονός ότι πλέον στις εφορίες καταβάλλονται ποσά έως 100 ευρώ, με ορισμένους να εκτιμούν ότι τα ταμεία των ΔΟΥ οδεύουν προς κατάργηση.

Ωστόσο, στην εποχή που διανύουμε, ο φορολογούμενος μπορεί να δυσκολεύεται να βρει ακόμη και 100 ευρώ σε ρευστό. Η πληρωμή με κάρτα θα πρέπει να υπάρχει ως επιλογή και στην εφορία της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου, έστω και έτσι, ο πολίτης να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να μην κινδυνεύει με πρόστιμα…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο