Μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση του Εικαστικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που επιβεβαιώνει τη σταθερή του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώθηκε η θεματική έκθεση ζωγραφικής «Ο Κόσμος μας», η οποία φιλοξενήθηκε από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου 2026 στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.
Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Εικαστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας με συνέπεια το έργο του για την ανάδειξη της τοπικής εικαστικής δημιουργίας και την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής της περιοχής μέσα από θεματικές εκθέσεις υψηλής αισθητικής. Η έκθεση «Ο Κόσμος μας» αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά θεματική διοργάνωση του συλλόγου, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκθέσεις «Παράδοση και Μνήμες» και «Μπλε Διαδρομές», επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Κεντρικός θεματικός άξονας της έκθεσης ήταν ο άνθρωπος και η φύση. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες άντλησαν την έμπνευσή τους από τον κόσμο που μας περιβάλλει, τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας που συνθέτουν την προσωπική και συλλογική μας ταυτότητα. Ανθρώπινες μορφές, πολύχρωμα τοπία, ζώα συντροφιάς, λουλούδια, επιβλητικά δέντρα, γαλήνιες θάλασσες, λίμνες και ποτάμια κυριάρχησαν στις δημιουργίες, αποτυπωμένα με ζωντανή χρωματική παλέτα και έντονη εκφραστικότητα, μεταφέροντας στον θεατή εικόνες γεμάτες συναίσθημα και αισιοδοξία.
Η έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκειά της, με την αίθουσα να υποδέχεται καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού ανέδειξε τη διαρκώς αυξανόμενη απήχηση των εικαστικών δράσεων στην Αλεξανδρούπολη. Πολλοί επισκέπτες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ποιότητα και την καλλιτεχνική αρτιότητα των έργων, επισημαίνοντας ότι οι δημιουργίες κατάφεραν να ισορροπήσουν αρμονικά ανάμεσα στη νοσταλγία, τη συγκίνηση, τη μνήμη και τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.
Η επιτυχία της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τη δυναμική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο Εικαστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προβολή των τοπικών δημιουργών και στην καλλιέργεια της εικαστικής παιδείας.
Αναστάσιος Πετρόπουλος



















