Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στο σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζου απαντά με νέα της ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Έβρου της ΝΔ

Δεν λέει να κοπάσει ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων για το θέμα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και τα εξωτερικά του ιατρεία. Νέα απάντηση έστειλε η ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην υπόθεση παρεμβαίνει και η Λαϊκή Ενότητα…

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε πριν λίγες μέρες, όταν ΜΜΕ του νομού μετέδωσε την πληροφορία για κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου για ορισμένες μέρες, λόγω θερινών αδειών. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η αρχική απόφαση, ώστε να μην κλείσουν τελείως για καμία μέρα τα ιατρεία. Ωστόσο, οι 3 βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή τους, καταφέρθηκαν εναντίον του ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο αλλά μόνο για τροποποίηση της λειτουργίας των ιατρείων. Στη συνέχεια στο θέμα παρενέβη το ΚΚΕ, το οποίο ανέφερε πως σαφώς και υπήρχε απόφαση για κλείσιμο των ιατρείων, η οποία υπό το βάρος των αντιδράσεων άλλαξε. Σφοδρή κριτική στους βουλευτές άσκησε και η ΝΟΔΕ Έβρου της ΝΔ με ανακοίνωση της, στην οποία απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Η υπόθεση όμως δεν σταματά εδώ, αφού η ΝΟΔΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, ενώ μύδρους εξαπολύει κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών της και η Λαϊκή Ενότητα.

Η νέα ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Σε απάντηση στο χθεσινό μας Δελτίο Τύπου για την απόφαση της πολυήμερης αναστολής λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τις αντιδράσεις που προκάλεσε αλλά και τη συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του μέσου που την ανέδειξε, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρίζος ανήρτησε σήμερα στο Facebook ανακοίνωση, με την οποία μας καλεί να “μη μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί”. Δεν έφτανε η απόπειρα ελέγχου των ειδήσεων των Μ.Μ.Ε., επιθυμεί μάλλον να ελέγξει και τα δικά μας λόγια. Λυπούμαστε αλλά θα τον δυσαρεστήσουμε, μιας και το ψέμα, ως γνωστόν, έχει κοντά ποδάρια.

Θυμίζουμε στον κ. Ρίζο ότι τα ΙΚΑ που “κατήργησαν” οι “καταστροφικές” πολιτικές των κ.κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, συνενώθηκαν με τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ώστε να σχηματίσουν το Π.Ε.Δ.Υ, έναν οργανισμό πιο υγιή, που διαχειρίζεται βέβαια σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεχνώντας την πολεμική γλώσσα και τη σκληρή αντιπολίτευση του 2014, μαζί με πλείστες άλλες αριστερές υποσχέσεις για τον χώρο της υγείας. Του θυμίζουμε επίσης ότι η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας θεσπίστηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υποστηρίζει ο κύριος βουλευτής ότι παρέλαβαν χάος στην Υγεία. Πριν αναλάβουν πάντως, οι ιατροί των νοσοκομείων της χώρας ήξεραν ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις 14 κάθε μήνα θα λάμβαναν τα χρήματα για τις εφημερίες τους, σε αντίθεση με σήμερα που οι εφημερίες καταβάλλονται όποτε βρίσκονται χρήματα και συχνά “κουρεμένες”.

Η “συνήθεια” αυτή αποκτήθηκε και παγιώθηκε φυσικά κατά την περίφημη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές το 2015, αυτή που κόστισε 86 δισ. € στον ελληνικό λαό και για την οποία η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μάχεται να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά και πιο συγκεκριμένα, με παραδείγματα που αφορούν το νοσοκομείο του νομού μας: Ο κ. Ρίζος διαφημίζει στην ανάρτησή του την ανανέωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού του Π.Γ.Ν.Ε, σα να είναι κάτι νέο ή κάποιο έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνά μάλλον ότι ο νέος αξονικός τομογράφος, ο νέος μαγνητικός τομογράφος, η νέα Γ-κάμερα κ.α. αποκτήθηκαν και ξεκίνησαν να εγκαθίστανται κατόπιν έκτακτης ένταξης στο ΕΣΠΑ το 2014. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ με πρόσφατη ανακοίνωση της, διαψεύδει τον κ. Ρίζο για τη συντήρηση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις και τονίζει τα 3500 και 6000 ρεπό που χρωστούνται στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου αντίστοιχα! Ο κ. Ρίζος κάνει λόγο για προσλήψεις, δε μιλάει όμως στους πολίτες του νομού μας για το “μπλοκάρισμα” στις συγχωνεύσεις των κλινικών του ΕΣΥ και του Πανεπιστημίου, στο οποίο πρωτοστάτησε όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, εντός κι εκτός Νοσοκομείου -με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το άδικο φαινόμενο του να εφημερεύουν ιατροί-νοσηλευτές σε κλινικές με μηδέν (0) ασθενείς και δίπλα τους να εφημερεύουν άλλοι, πιο άτυχοι εργαζόμενοι, υπεύθυνοι για περισσότερους από 30 ασθενείς.

Όσο για το θέμα της ελευθεροτυπίας, η “καραμέλα” του “μαύρου” της ΕΡΤ είναι καιρός να πάψει να χρησιμοποιείται. Όλοι γνωρίζουν ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο ενός μεγάλου οργανισμού, ακαριαία όμως ίδρυσε τη ΝΕΡΙΤ, σώζοντας και τη δημόσια τηλεόραση και τις περισσότερες θέσεις εργασίας, πραγματοποιώντας παράλληλα μια κάθαρση στο εσωτερικό της Δημόσιας Τηλεόρασης, που ήταν πιο αναγκαία από ποτέ. Αυτή τη νέα, καθαρή από αδικίες Δημόσια Τηλεόραση παρέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπό την παλαιά ονομασία τη μετέτρεψε σε “εκπρόσωπο τύπου”. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, καθώς τώρα πια προχωρά μόνη της, χωρίς να βρίσκεται κάτω από κάποια πίεση, σε κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών, σε μια προκλητικότατη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης στη χώρα, αδιαφορώντας παντελώς για τις εκατοντάδες ανέργων που θα προκύψουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ε.Ε. καταδίκασε τις συγκεκριμένες πρακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστώτα.

Μήπως λοιπόν, κύριε Βουλευτά, έχουμε μπερδέψει ποιος είναι ο κρεμασμένος, ποιο το σχοινί και ποιο το σπίτι του; Σας ενημερώνουμε ότι πολίτες του νομού μας, των οποίων τη γνώση επικαλεστήκατε στη δημοσίευσή σας, έχουν καταλάβει την εξαπάτηση και το ψέμα που υφίστανται. Σας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία, θα σας το δείξουν και στις εκλογές.

Η ανακοίνωση ΛΑ.Ε. Έβρου

Για πολλοστή φορά η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της, ενώ κλίνουν τη λέξη “αριστερά” σε όλες τις πτώσεις δεκάδες φορές τη μέρα, στην πράξη υιοθετούν τις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές και στο δημόσιο λόγο τους υιοθετούν τα πιο δεξιά επιχειρήματα ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Στον συνεχιζόμενο κατήφορο ήρθε να προστεθεί και η δήλωση των 3 βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις υποτιθέμενες “φήμες” για το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν.Διδ/χου κατά τη θερινή περίοδο.

Δυστυχώς για αυτούς η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διέψευσε. Όχι μόνο λοιπόν, δεν ήταν φήμες η απόφαση για το κλείσιμο των ιατρείων αλλά απολύτως υπαρκτή και με αριθμό πρωτοκόλλου , ατυχής, απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου που κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας, σωστά, τροποποιήθηκε.

Προκαλεί όμως έκπληξη η αλαζονική έπαρση των τριών βουλευτών που κατηγορούν για ¨αφωνία” ένα μέσο ενημέρωσης που άσκησε ως όφειλε δημόσιο έλεγχο, κατά τον ίδιο τρόπο που το έκανε και παλαιοτέρα όταν έδινε δημόσιο βήμα στους 3 βουλευτές για να καταγγείλουν τη λιτότητα και τα μνημόνια, τα ίδια μνημόνια που οι 3 βουλευτές σήμερα, αδίστακτα ψηφίζουν και εφαρμόζουν.

Την ίδια όμως έκπληξη προκαλεί και η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ που ξαφνικά θυμήθηκε την ελευθεροτυπία, το κόμμα που έκλεισε την ΕΡΤ, και θυμήθηκε και το Νοσοκομείο Διδ/χου και τα προβλήματα του όταν η ίδια ως κυβέρνηση το καταδίκασε σε μαρασμό καταργώντας την αυτονομία του.

Έκπληξη προκαλεί επίσης και η επίθεση των τριών βουλευτών στους εργαζόμενους του Γ.Ν.Διδ/χου , των ίδιων εργαζομένων που η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας έχει χαρακτηρίσει ηρωικούς στυλοβάτες του νοσοκομείου. Για ποιά “αφωνία” κατηγορούν τους εργαζόμενους οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ;

Μήπως λησμόνησε η κ.Γκαρά τους αγώνες των εργαζομένων που η ίδια ως δημοσιογράφος του Β.Έβρου είχε δεκάδες φορές καλύψει ;

Μήπως λησμόνησε ο κ.Ρίζος τους αγώνες των εργαζομένων , όταν ο ίδιος ως συνδικαλιστής και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Θράκης είχε συνεργαστεί δεκάδες φορές μαζί τους ?

Μήπως λησμόνησε ο κ.Καίσας τους αγώνες των εργαζομένων , όταν ο ίδιος ως γιατρός με ιδιαίτερη καταγωγή από την περιοχή του Διδ/χου είχε συναντηθεί δεκάδες φορές μαζί τους και είχε υποσχεθεί λύσεις στα προβλήματά τους;

Όσες ανακοινώσεις κι αν βγάλει ο νεο-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, τα πραγματικά προβλήματα του Γ.Ν.Διδ/χου θα παραμένουν .

– Μήπως δε γνωρίζουν οι κ.κ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τεράστια υποστελέχωση του Νοσοκομείου και τα 6000 ( !!!) ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους ;

– Μήπως δε γνωρίζουν οι κ.κ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διοικητική αυτονόμηση του Γ.Ν.Διδ/χου που αποτελεί και προεκλογική τους δέσμευση αναβάλλεται διαρκώς ;

– Μήπως δε γνωρίζουν οι κ.κ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την από 8.7.2016 απόφαση του Υπ.Υγείας που δίνει τη δυνατότητα στους διοικητές των ΥΠΕ να επανατοποθετήσουν όλο το αποσπασμένο προσωπικό ; Αλήθεια γιατί πρέπει 12 άτομα να έχουν αποσπασθεί από το πολύπαθο Γ.Ν.Διδ/χου ;;;

Για τη ΛΑ.Ε. Έβρου η αυτονόμηση του Γ.Ν.Διδ/χου και η μετατροπή του σε ένα πλήρες, σύγχρονο και δημόσιο Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο , όπως αξιώνει η γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Βορείου Έβρου και οι περισσότεροι από 60.000 κάτοικοί του, αποτελούν την ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα για την πολιτική υγείας στο νομό μας . Η θέση μας ήταν και παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων που χάρη σε αυτούς και στο φιλότιμό τους παραμένει σε λειτουργία το ΕΣΥ. Μαζί τους και με την κοινωνία θα αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές της δικτατορίας του ευρώ που καθημερινά γκρεμίζουν τη Δημόσια Υγεία.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο