Μια… κάποια τάξη με τις αφισοκολλήσεις στην Αλεξανδρούπολη

Βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παραμένει το πρόβλημα με τα κηδειόχαρτα

Μια κάποια τάξη φαίνεται πως έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την αφισορύπανση και σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που επικρατούσε απόλυτη αναρχία. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, τόσο από το δήμο, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

Ο δήμος καταβάλλει προσπάθεια για να εφαρμόσει την αυστηρή νομοθεσία για ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την αισθητική και το πολιτιστικό επίπεδο μιας πόλης. Πλέον, σπάνια συναντά κανείς αφίσες από την ίδια ακριβώς εκδήλωση σε κάθε στύλο της παραλιακής ή της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Οι θεατρικές ομάδες που ήρθαν για κάποια παράσταση στην πόλη, αναγκάστηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να εφαρμόσουν το νόμο που τους δίνει τη δυνατότητα ανάρτησης αφισών 5 μέρες πριν από κάθε παράσταση, αλλά και την υποχρέωση απομάκρυνσής τους 1 μέρα μετά.

αφίσες

Μέσα από τη δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης, στην τελευταία συνεδρίαση της οποίας συζητήθηκε το θέμα, φαίνεται πως ενεργοποιήθηκαν και οι ίδιοι οι πολίτες. Εθελοντικά και σε καθημερινή βάση, όλο το προηγούμενο διάστημα, φρόντιζαν να απομακρύνουν από συγκεκριμένες οδούς του κέντρου, όποια παράνομη αφίσα, ενοικιαστήριο, κτλ Μπορεί βέβαια την επομένη να εμφανίζονταν και πάλι, ωστόσο η προσπάθεια ήταν συνεχής και τα αποτελέσματα αρκετά εμφανή. Σε συνδυασμό με κάποια πρόστιμα που κατά καιρούς επιβάλλονται σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τη νομοθεσία, η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.

Ωστόσο, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, στον τομέα της καταστολής, αλλά κυρίως της πρόληψης με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών. Ο ίδιος ο δήμος θα προβεί και στην προμήθεια επιπλέον διαφημιστικών ταμπλό, αφού τα ήδη υπάρχοντα δεν επαρκούν, ενώ κάποια είναι σε κακή κατάσταση. Το θέμα που επίσης προβληματίζει είναι τα κηδειόχαρτα, τα οποία κατακλύζουν τους στύλους σχεδόν σε όλο το κέντρο αλλά και στις γειτονιές. Οι επαγγελματίες του κλάδου μιλούν για διάθεση συμμόρφωσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση.

afises-2

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του