Ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης… Το προπονητήριο «μπαλόνι» είναι γεγονός !

Ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης. Από χθες, ένα πολυαναμενομενο έργο, έργο που έρχεται να λύσει μεγάλα προβλήματα στο θέμα των χώρων προπόνησης των αθλητικών συλλόγων, παίρνει σάρκα και οστά.

Στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, υπεγράφη χθες το πρωί  η σύμβαση για την προμήθεια του «Θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων» από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, και τον ανάδοχο του έργου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεώργιου Παντελίδη, ο Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιου Κουκουράβα, και  Αθλητισμού, Γιάννη Βαταμίδη

«Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης ενός γεγονότος που περιμένουν ιδιαίτερα τα παιδιά μας, οι αθλητικοί σύλλογοι, και όλοι οι αθλητικοί παράγοντες» σημείωσε ο Δήμαρχος κ.  Λαμπάκης, τονίζοντας ότι το έργο αποφασίστηκε πριν από 2 χρόνια, όταν και συγκεντρώθηκαν 5 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα. Χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία, κάτι που όχι μόνο είναι δύσκολο, αλλά γίνεται δυσκολότερο όταν δεν υπάρχει αντίληψη στον ελληνικό λαό και στους θεσμικούς περί συνεργασίας» συμπλήρωσε, δηλώνοντας περήφανος για τη συλλογική προσπάθεια των τριών Αντιδημάρχων προς την υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε ο κος Κουκουράβας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι από χθες (04/04) έχει κατατεθεί και θεωρηθεί η μελέτη για τις 94.000 χιλευρώ προς την αναμόρφωση των γηπέδων στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς», καθώς και για τις 360 χιλ. ευρώ (από την προγραμματική σύμβαση) σχετικά με τα 2 επόμενα αθλητικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Ο κ. Βαταμίδης τόνισε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους λίγους που κατάφερε να λύσει το θέμα της ιδιοκτησίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της νομιμοποίησής τους. «Με σωστό βηματισμό και στόχευση, προσπαθούμε πλέον να δώσουμε λύση στα προβλήματα αναφορικά με τη στέγαση των αθλημάτων: Με την κατασκευή του ‘μπαλονιού’, λύνουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα της στέγασης των συλλόγων μας και το θέμα των ωραρίων των προπονήσεων» κατέληξε.

Ετοιμο προς παράδοση σε 4 μήνες

«Αυτό το έργο είναι για μένα κάτι ιδιαίτερο, και σηματοδοτεί κάτι ξεχωριστό. Εξάλλου, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» αβλεφερερ με χαρά και ικανοποίηση ο  εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Παπαδόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι το έργο θα είναι σε θέση να το παραδώσει σε 4 μήνες.

Τι θα περιλαμβάνει

Το έργο αναβάθμισης του κολυμβητηρίου με προϋπολογισμό 4.950.000 χιλιάδες ευρώ χωρίζεται σε 3 διαφορετικά τμήματα, με το καθένα να έχει δικό του ξεχωριστό διαγωνισμό:

  • Ο αθλητικός θόλος (ο οποίος θα κατασκευαστεί πίσω από το κολυμβητήριο)
  • Η βάση
  • Τα αποδυτήρια

Ο θόλος – το αθλητικό «μπαλόνι» – πρόκειται να τοποθετηθεί πλησίον του δημοτικού κολυμβητηρίου «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», είναι έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., διαθέτει αποδυτήρια καθώς και σύγχρονο σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Στον χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται ταυτόχρονα 3 διαφορετικές ομάδες, ενώ θα φιλοξενεί και 3 διαφορετικά αθλήματα: μπάσκετ, χειροσφαίριση (χαντμπολ) και πετοσφαίριση (βόλεϊ). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο του 2019.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του