Έβρος Περιφέρεια Πολιτική

Είναι οριστικό! Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Της Κικής Ηπειρώτου

Ο κύβος ερρίφθη για τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος με μία δήλωση που απεστάλη χθες το μεσημέρι στα ΜΜΕ της περιοχής, ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως σημειώνει, «η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας».

Παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας τις προηγούμενες ημέρες ήταν σαφή για όσους δεν συνταχθούν με την απόφαση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη της υποψηφιότητας Μέτιου, το κλίμα που επικρατεί στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» και στα στελέχη του  κόμματος σε περιφερειακό επίπεδο, μόνο ως ευχάριστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Άλλωστε, 19 στελέχη της παράταξης, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με την υποψηφιότητα Μέτιου και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Η πρόσφατη επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αντί να εξομαλύνει την κατάσταση, φαίνεται ότι δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες αναταράξεις. Δείγμα του κλίματος αυτού ήταν και η παντελής απουσία και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πλέον, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, στις αρχές Οκτωβρίου, και την έντονη φημολογία ότι ακόμη ένα στέλεχος της ΝΔ από τον Έβρο ετοιμάζει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια ΑΜΘ, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του κ.Πέτροβιτς, η οποία ανακατεύει και πάλι την τράπουλα, δίχως να μπορεί να προβλέψει κανείς νικητές και ηττημένους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η «Περιφερειακή Αναγέννηση», στην παρούσα φάση, απέχει πολύ από τις καταστάσεις της ηρεμίας και της ενότητας, κάτι που προβληματίζει, αν αναλογιστεί κανείς ότι απέχουμε 7 μήνες από τις εκλογές και στο διάστημα αυτό, παρά τις αποφάσεις  του καθενός, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα πρέπει να συνεχίσει να διοικείται, εγχείρημα για το οποίο, προφανώς, απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ του κ.  Μέτιου και των αντιπεριφερειαρχών του.

Η δήλωση Πέτροβιτς

Με την παρούσα δήλωση σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας. Στην καθημερινή μας πορεία, ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές του, οι θέσεις, η στάση και οι πρακτικές του. Το επόμενό μου βήμα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει στόχο να (επανα)φέρουμε την Περιφέρειά μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γίνεται σήμερα, καθώς το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση.

Η συγκρότηση του συνδυασμού μας θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά.  Ήδη άξιοι και ικανοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, πλαισιώνουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία.

Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μας.

Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική θέση και η αξιοσύνη των ανθρώπων που κατοικούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πλέον δεν μένουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας…

Με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση και να πάμε μπροστά, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Μπορούμε και θα πετύχουμε!

Βιογραφικό

Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων AssociatedPress και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Σημεία αναφοράς του Δημητρίου Πέτροβιτς:

  • Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
  • Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την αρχή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας το 2014 και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής την περίοδο 2012-2014.
  • Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR).
  • Μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής.
  • Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκλογική διαδικασία του 2010, ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε με την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ποσοστό 55%, ενώ το 2014 έλαβε ποσοστό 63%.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: