Υφυπ. Μακεδονίας Θράκης από την Αλεξανδρούπολη: «δεν θα γίνει νέο ΚΥΤ – το 2020 θα είναι η χρονιά της Θράκης»

της Μαρίνας Κριτού

«Το 2020 θα είναι η χρονιά της Θράκης, κι όχι μόνο λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της».

Με αυτά λόγια ξεκίνησε την επίσκεψή του στον Έβρο και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του και στη Ροδόπη.

Ο Θεόδωρος Καράογλου ξεκίνησε το πρόγραμμά του από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, όπου τέθηκαν και όλα τα ζητήματα ουσίας τοπικού ενδιαφέροντος.

«Δεν θα γίνει κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών»

Ο Υφυπουργός έκανε ειδική μνεία στο μεγαλύτερο πλέον ζήτημα που ταλανίζει το Νομό, το μεταναστευτικό, δηλώνοντας πως η Κυβέρνηση λαμβάνει σημαντικά μέτρα για την αναχαίτιση των ροών.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουμε τα σύνορα. Οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών στοχεύουν στο να «μπετονάρουν» ανθρώπινα τα θαλάσσια σύνορά μας, όσο είναι δυνατόν. Κέντρο κράτησης καινούργιο δεν θα γίνει στη Θράκη, αυτό έχει ξακαθαριστεί».

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς προσκάλεσε τον Υπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Θράκης με τον Θεόδωρο Καράογλου να απαντά πως «μέχρι τότε θα έρθω κι άλλες φορές με μεγάλη μου χαρά».

Μεταφορικό ισοδύναμο & επενδύσεις

Ο Υπουργός έφτασε αργοπορημένος στη συνάντηση, γεγονός που ο ίδιος απέδωσε σε συνάντηση που είχε με…υποψήφιο επενδυτή!

«Ο επιχειρηματίας αυτός επέμενε για την Αλεξανδρούπολη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ελλάδα αλλάζει και γίνεται πλέον φιλική προς εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ο ίδιος ανέφερε πως στο επίκεντρο του χαρτοφυλακίου του βρίσκονται και τα ζητήματα του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και η εκροή χρημάτων προς την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

«Έχω καταγωγή από τη Θράκη, από τη Μανδρίτσα ένα χωριό απέναντι από τους Μεταξάδες που τώρα είναι Βουλγαρικό. Από εδώ αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ.»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του