Τσιρτσίδου για νέο δικαστήριο: «Αισθάνομαι ευτυχής που θα υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημά μας»

Της Κικής Ηπειρώτου

Ένας δίαυλος συχνής επικοινωνίας και στενής συνεργασίας ανοίγει μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τελικό στόχο την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την πόλη μας: ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των λειτουργών της δικαιοσύνης, των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών.

Η θετική αυτή εξέλιξη προεκυψε μετά από συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Της συνάντησης είχε προηγηθεί προεργασία γύρω από το θέμα, μεταξύ των κκ Τσιάρα και Κελέτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έγινε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, ο κ. Ζαμπούκης κατέθεσε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που κατατείνουν στην ανάγκη υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου, εστιάζοντας στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά διαπιστώνονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων Αλεξανδρούπολης. Η πρόταση αφορά την ανοικοδόμηση ολοκαίνουριου κτιρίου, το γκρέμισμα του υπάρχοντος ειρηνοδικείου και τη συστέγαση του διοικητικού πρωτοδικείου.

Μάλιστα κατέθεσε πρόταση το νέο κτίριο να ανεγερθεί στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι η ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου εκτός του στενού πολεοδομικού ιστού της πόλης δύναται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας υποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ενός νέου δικαστικού μεγάρου και συμφωνήθηκε συνεργασία και στενή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάλυση και επεξεργασία όλων των επιμέρους ζητημάτων, αρχής γενομένης τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση φακέλου με το πλήρες πληροφοριακό υλικό.

Επίσης, τονίστηκε η πιθανότητα παραχώρησης χρήσης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από τις αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής του, σε τοπικούς συλλόγους για την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

«Ιδιαίτερα ευτυχής» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Η Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου, με δήλωσή της στη «ΓΝΩΜΗ», επισημαίνει:

«Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και του βουλευτή Έβρου, κ. Σταύρου Κελέτση  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.  Κώστα Τσιάρα για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης.

Η απόκτηση ενός νέου δικαστικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη  είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, που θα υλοποιηθεί, και η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης προς κάθε κατεύθυνση είναι δεδομένη».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο