Το θρίλερ για την έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο

Για 135 ψήφους χάθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στo νομό που της έδιναν τα αποτελέσματα μέχρι τις πρωινές ώρες. 

Μέχρι  τις πρώτες πρωινές ώρες παίχθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο.  Όταν οι έδρες που δικαιούνταν το ΠΑΣΟΚ με  ποσοστό πανελλαδικό 12.2 %, ήταν 43, μια από αυτές ερχόταν στον Έβρο και την έπαιρνε ο Λευτέρης Χαμαλίδης. Στη συνέχεια τα ποσοστά του έπεσαν  στο 11,5% και οι έδρες που δικαού6ταν ήταν 41.

Επί πλέον το ΠΑΣΟΚ κέρδισε αναπάντεχα δύο δυεδρικές έδρες  στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο εκτοπίζοντας τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως μείωσε τις αδιάθετες  έδρες του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε την έδρα του στην Έβρο, διότι ήταν μέσα στις περιφέρειες με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Μάλιστα άφηνε πίσω του τις τέσσερις τετραεδρικές περιφέρειες της Κορινθίας, της Φθιώτιδας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οι  διαφορές κυμαίνονταν από 150-300 ψήφους. Όσο περνούσε όμως η ώρα οι περιφέρειες αυτές ενσωμάτωναν μεγαλύτερα αριθμό ψήφων από ότι ο Έβρος, με αποτέλεσμα αυτές οι περιφέρειες να ξεπεράσουν τον Έβρο και να  συμπληρωθεί ο αριθμός των 41 εδρών, με τις δικές τους έδρες. Η Καρδίτσα μάλιστα μας ξεπέρασε μόλις για 135 ψήφους. Έτσι έμεινε απ’ έξω ο Έβρος χωρίς έδρα, την οποία πήρε η Ν.Δ. ως δεύτερη έδρα.

Συνέπεια αυτής της ανατροπής που συνέβη μετά την εκτύπωση της ΓΝΩΜΗΣ, δημοσιεύθηκε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει μια έδρα στον Έβρο , στο όνομα του Λευτέρη Χαμαλίδη. Αναφέρεται βέβαια η ώρα (23.04) κατά την οποία «έκλεισε»  η εφημερίδα και ίσχυε η κατανομή αυτή των εδρών (1 ΝΔ, 1 ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΠΑΣΟΚ και 1 ΕΛΛ. ΛΥΣΗ)

Αντιθέτως η έδρα του κ. Βελόπουλου διατηρήθηκε μέχρι το τέλος διότι η δύναμη του κόμματος του στον Έβρο ήταν σε πολύ καλή σειρά σε σχέση με  άλλες εκλογικές περιφέρειες της Ελληνικής Λύσης,

Βέβαια τίποτε δεν εγγυάται ότι οι έδρες αυτές θα διατηρηθούν και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με την ενισχυμένη αναλογική, κατά την  οποία η ΝΔ και λάβει ως μόνους 40-50 έδρες, οι οποίες θα αφαιρεθούν από τα υπόλοιπα κόμματα. Ούτε αποκλείεται να κερδηθεί η έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο με μια καλύτερη απόδοση στις επόμενες εκλογές.

Γ.Λ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του