Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών της Αλεξανδρούπολης μιλά στη ΓΝΩΜΗ – Ο απολογισμός της σεζόν, ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας και ο ξεκάθαρος στόχος της ομάδας
Του Γιώργου Πανταζίδη
Με τη σεζόν να έχει πλέον ολοκληρωθεί στα πρωταθλήματα βόλεϊ, στη Νίκη Αλεξανδρούπολης, που φέτος ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών στην τρίτη θέση, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική. Ο προπονητής της, Ιπποκράτης Δήμητσας, μιλώντας στην ΓΝΩΜΗ, προχώρησε σε έναν συνολικό απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη διοίκηση, αλλά και στους υψηλούς στόχους που τίθενται για τη νέα περίοδο.

«Η χρονιά είχε θετικό πρόσημο»
– Τώρα που η σεζόν έχει τελειώσει, είναι η κατάλληλη στιγμή για να πείτε τι πήγε καλά και τι όχι;
«Κάναμε τον απολογισμό της χρονιάς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που δεν φτάσαμε μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουμε το απόλυτο, η σεζόν ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο, μιας και ο στόχος μας από την αρχή ήταν η είσοδος στην τετράδα. Σε οργανωτικό επίπεδο, η ομάδα έχει φτάσει πλέον σε πολύ υψηλά στάνταρ και για αυτό υπεύθυνη είναι η διοίκηση του συλλόγου που κρατά τον πήχη πολύ ψηλά. Ο στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να φέρουμε και το αγωνιστικό κομμάτι στο ίδιο επίπεδο. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει η ταύτιση απόψεων μεταξύ διοίκησης και προπονητικού τιμ».
«Συνεχίζουμε μαζί και χτίζουμε το νέο ρόστερ»
– Το προπονητικό staff συνεχίζει; Τι θα γίνει με τη στελέχωση της ομάδας για την επόμενη χρονιά;
«Συνεχίζουμε μαζί με τη Νίκη για ακόμη μία χρονιά. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις που αφορούν τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τις βασικές κινήσεις μας, καθώς ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με αθλήτριες. Η προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση του βασικού κορμού και η ενίσχυση σε θέσεις που χρειάζεται η ομάδα».
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια που γίνεται σε βάθος χρόνου, τονίζοντας πως ήδη από την περσινή χρονιά προστέθηκαν στο δυναμικό της ομάδας αξιόλογες αθλήτριες, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις κοριτσιών από τα αναπτυξιακά τμήματα, ώστε να υπάρξει συνέχεια και προοπτική.
Το πλάνο της επόμενης ημέρας
– Πώς θα συνεχίσει από τώρα και μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα;
«Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου για όλες τις αθλήτριες που θα βρίσκονται στην πόλη. Θα προσπαθήσουμε με τις υπόλοιπες, μέσω ατομικών προγραμμάτων, να κρατήσουμε ό,τι αναπτύξαμε φέτος και κατά περίπτωση να ενισχύσουμε εκεί που χρειάζεται».
Ο Ιπποκράτης Δήμητσας αποκάλυψε πως η δουλειά της νέας χρονιάς θα στηριχθεί σε τρεις βασικούς άξονες: την ατομική βελτίωση σε τεχνικά και τακτικά στοιχεία, τη σταθερότητα στην απόδοση υπό πίεση και την προσήλωση στην ομαδικότητα και τη συνοχή της ομάδας.
Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο προπονητής της Νίκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν:
«Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα με έναν ξεκάθαρο στόχο: την άνοδο. Και αυτή θα είναι η μοναδική φορά που το λέμε τόσο ξεκάθαρα. Από εδώ και πέρα, ο στόχος μας είναι να κάνουμε τα λόγια πράξη, ώστε στο τέλος της επόμενης χρονιάς να έχουμε λόγους να γιορτάζουμε».


