Τα παιδιά της Άρσις στο μαγικό κόσμο της δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και να «αναπνεύσουν» το απίστευτα όμορφο άρωμά τους

Μία ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Άρσις στην Αλεξανδρούπολη. Η μικρή διαπολιτισμική-δημοσιογραφική ομάδα επισκέφτηκε αυτή τη φορά τη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και να «αναπνεύσουν» το απίστευτα όμορφο άρωμά τους, ταξιδεύοντας παράλληλα με δράκους, πριγκίπισσες, ιστορικά πρόσωπα και απλούς καθημερινούς ανθρώπους που συνυπάρχουν αρμονικά και ειρηνικά στα ράφια τους. Τα παιδιά έγιναν με τον τρόπο αυτό συνταξιδιώτες τους σε όλα τα πλάτη και μήκη αυτού του πλανήτη και όχι μόνο ενώ ανακάλυψαν τον αμύθητο «θησαυρό» που κρύβεται σε ένα τέτοιο μέρος.

Πριν από λίγες μέρες, οι μικροί δημοσιογράφοι είχαν επισκεφθεί και την αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς για τη δράση και την αποστολή τους αναφορικά με πολυεπίπεδους κοινωνικούς τομείς της πόλης. Η διαπολιτισμική δημοσιογραφική ομάδα έθεσε κριτικά αλλά και αυθόρμητα ερωτήματα, ενίσχυσε με βιωματικό τρόπο τις επικοινωνιακές της δεξιότητες και ήρθε σε επαφή με ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την τοπική κοινωνία στην οποία διαβιεί όσο και με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η μικρή διαπολιτισμική-δημοσιογραφική ομάδα επισκέφτηκε αυτή τη φορά τη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Το πρόγραμμα Re-Generations

Η ΑΡΣΙΣ μέσω της υλοποίησης του προγράμματος Re-Generations επιδιώκει να εφαρμόσει νέους, εναλλακτικούς τρόπους υποστήριξης νεαρών προσφύγων και μεταναστών στην πορεία τους προς την κοινωνική ένταξη και την αυτονόμηση της ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό η ΑΡΣΙΣ αναζητά ενεργούς πολίτες, άντρες ή γυναίκες, εθελοντές από 30 μέχρι 65 ετών, που έχουν χρόνο, δυναμισμό, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και διάθεση κοινωνικής προσφοράς, ώστε να υποστηρίξουν νεαρούς πρόσφυγες από 18 έως 21 ετών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση γύρω από το πρόγραμμα και η εύρεση μεντόρων οι οποίοι θα υποστηρίξουν νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες σε τομείς όπως η αυτοεκτίμηση, η αυτονομία, η απασχόληση, η εκπαίδευση και η κοινωνική ενσωμάτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκη Γκόντα, κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια του προγράμματος Re-Generations, τηλέφωνο, 6980 00 24 92.

Το πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών οργανώσεων, της Defence for Children International (Ιταλία https://www.facebook.com/DefenceForChildrenItalia/ ), της Punt de Referència (Ισπανία) και της ΑΡΣΙΣ (Ελλάδα). Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο