Συνοριοφύλακες Έβρου: Καταγγέλλουν μαζική επιφυλακή στις Υπηρεσίες εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω πανδημίας

Τη διαταγή για «μαζική επιφυλακή των αστυνομικών υπηρεσιών εν μέσω γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας», καταγγέλλει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως η συγκεκριμένη διαταγή, που εκδόθηκε με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δε συνάδει με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αφού εκατοντάδες αστυνομικοί θα συνωστιστούν εντός των υπηρεσιών. Η Ένωση αντιπρότεινε το μέτρο της «τηλεφωνικής επιφυλακής των αστυνομικών».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Η Ένωση μας, δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει την αγανάκτηση των μελών της, από την πρώτη στιγμή που διατάχθηκε γενική επιφυλακή λόγω της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου! Είναι απορίας άξιον πως θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα συνωστιστούν εκατοντάδες αστυνομικοί εντός των Υπηρεσιών με ότι κινδύνους υπάρχουν για την διασπορά του conid-19. Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω για τους κινδύνους, που εμπεριέχει μία τέτοια διαταγή.

Η Ένωση μας προτείνει το μέτρο της τηλεφωνικής επιφυλακής στην οικία των συναδέλφων, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κανονιστικές Διατάξεις, που θα μπορούσε να
τύχει εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολλο, περιορίζοντας τον κίνδυνο διασποράς, προστατεύοντας την υγεία των συναδέλφων και των οικείων τους και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Σας αιτούμαστε την άμεση επανεξέταση του μέτρου της επιφυλακής με γνώμονα την αποφυγή της διασποράς του ιού και την διασφάλιση της υγείας των Αστυνομικών. Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της υγείας και του εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων.

Ο Πρόεδρος Γιαλαμάς Χρυσοβολάντης

Ο Γ. Γραμματέας Δερβεντλής Δημήτρης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο