Προσφυγή «πάγωσε» το διαγωνισμό για διακομιδές, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για 1+1 έτος
Μετά τις 15 Μαΐου και αναλόγως του αποτελέσματος της εκδίκασης προσφυγής που κατέθεσε ιδιωτική εταιρεία κατά του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, θα αποφασιστεί η τύχη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο των δευτερογενών διακομιδών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
Σημειώνεται πως μετά το περιστατικό του Οκτωβρίου του 2025, όταν κατά τη διακομιδή ηλικιωμένης ασθενούς, οι πόρτες του ασθενοφόρου της εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν τότε το νοσοκομείο άνοιξαν, με αποτέλεσμα το φορείο να καταλήξει στο οδόστρωμα, το Νοσοκομείο αναζητά νέα, σταθερή συνεργασία με εταιρεία που θα αναλάβει τις δευτερογενείς διακομιδές, για 1+1 έτος, έναντι 300.000 ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε πριν λίγο διάστημα η προκήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με αντικείμενο την μίσθωση ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών για τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Μία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κατέθεσε προδικαστική προσφυγή που στρέφεται κατά της Διακήρυξης του ΠΓΝΑ. Η προσφυγή θα εξεταστεί στις 15 Μαΐου 2026 και μετά από σχετικό αίτημα και απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων αναστέλλεται η εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προδικαστικής προσφυγής.


