Συγκινητική η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο νέος Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα περνάει πολυδιάστατη δοκιμασία, ενεργειακή, οικολογική, πολεμική, ανθρωπιστική

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, με συνεχείς αναφορές “Άξιος”, τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ειρηναίου.
Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχτηκε στις 15:00 στην πλατεία της πόλης ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, με τον δήμαρχο και τους παριστάμενους Ιεράρχες που βρίσκονται στη Φλώρινα για την ενθρόνιση. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβίδ, παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη και ακολούθως ο Δήμαρχος Φλώρινας τον προσφώνησε με θερμούς λόγους εκ μέρους όλων των δημοτών.
Από την μεριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον λαό της Φλώρινας για την θερμή υποδοχή, και είπε: “Να εύχεστε για μένα, να προσεύχεστε, ώστε η αρχιερατική μου πορεία και το έργο μου να είναι πρώτα η αγιότητα της ζωής και της ψυχής μου και έπειτα η διακονία όλων σας”.

Στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Παν. Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνώρισης και κατάστασης του νέου Μητροπολίτου. Κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος καλωσόρισαν και ευχήθηκαν στον νέο Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο.
Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Γρεβενών ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη να συνεχίσει την αγωνιστική πορεία της περιοχής και την αγιαστική θυσιαστική διακονία του προκατόχου του. “Ήρθατε για να συνεισφέρετε με την ειρηνοποιό διακονία σας”, υπογράμμισε.
Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η πρόνοια του Θεού φέρνει τον νέο Μητροπολίτη σε αυτόν τον ευλογημένο τοπο σε μια κρίσιμη καμπή, και ότι είναι βέβαιος οτι θα μοιραστεί με γενναιοδωρία, ελπίδα, αγάπη, ψυχική δύναμη και με τη χαρις του  και του Αγίου Πνεύματος θα μεταλαμπαδεύσει τα αισθήματα αγάπης και ευεργεσίας σε όλους τους πολίτες.
Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο νέος Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα περνάει πολυδιάστατη δοκιμασία, ενεργειακή, οικολογική, πολεμική, ανθρωπιστική. Η επιστήμη έχει επέλθει τεχνικά στο ανθρώπινο γονιδίωμα. “Μπαίνουμε σε μία εποχή που από την κρίση της κανονικότητας περάσαμε στην κανονικότητα της κρίσης”, είπε και επεσήμανε ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι σε πορεία αναζήτησης του ίδιου του ανθρώπου. Ο κόσμος γέμισε σκοτάδι, όπως ανέφερε. “Διώξαμε τον Χριστό και μείναμε κενοί και απροστάτευτοι”, είπε και συμπλήρωσε: “Ο άνθρωπος χωρίς Χριστό είναι ένα εξωτερικό φοβερό θέαμα”. (φωτος απο exapsalmos.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του