room-to-grow-bnner

Στο χείλος του γκρεμού το βόλεϊ του Εθνικού

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέα διοίκηση, πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ οι οφειλές

  

Του Γιώργου Πανταζίδη

 Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για το μέλλον του βόλεϊ,  επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Το άθλημα που προσέφερε στην Αλεξανδρούπολη τόσες χαρές, διακρίσεις και επιτυχίες βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, χωρίς από πουθενά να φαίνεται μια διέξοδο ελπίδας και σωτηρίας ώστε να αρχίσει η αναγέννησή του.

Η συνεδρίαση της Γενικής  Συνέλευσης, όχι μόνο δεν οδήγησε κάπου, αλλά επιβεβαίωσε την έλλειψη ενδιαφέροντος για να προκύψει μια νέα σταθερή και αξιόπιστη διοίκηση, ενώ γνωστοποιήθηκαν τα ποσά των οφειλών και των χρεών που ξεπερνούν τα 200 χιλ. ευρώ και εν μέσω συνθηκών κορωνοϊού, κρίσης αλλά και απαξίωσης του ίδιου του αθλήματος από όσους το διοικούν, κάνουν αποτρεπτική την όποια σκέψη για εμπλοκή ενδιαφερόμενου.

Και βάση αυτά τα δεδομένα, είναι από δύσκολο έως και απίθανο να δηλωθεί ο Εθνικός στην νέα Βόλει Λιγκ – εκεί άλλωστε οι μισές από τις  υπάρχουσες ομάδες είναι στον «αέρα», δείγμα παρακμής του αθλήματος. Η Pre League που έχει προαναγγελθεί από την ΕΟΠΕ, είναι άγνωστο αν και πως θα διαμορφωθεί και θα λειτουργήσει, αφού το κόστος μετακινήσεων και εκεί θα είναι μεγάλο έως και απαγορευτικό, ιδιαίτερα αν πάμε σε έναν όμιλο αλλά οι όποιες αποφάσεις φαίνεται να αργούν.

Η Α2 φαντάζει ως το πλέον προσιτό σενάριο, αν και υπάρχουν δημοσιεύματα και φωνές που λένε ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση διαθέσιμη θέση, ενώ πάντα υπάρχει ο εφιάλτης του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕθρ.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση, με διαδοχικά λάθη ετών που έχουν συσσωρευθεί,  προκαλεί θλίψη για την τύχη της κορυφαίας ομάδας του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης, τη ναυαρχίδα του ΜΓΣ, που όσο και να υπάρχουν αντιδράσεις περι του αντιθέτου ακόμη και εντός του συλλόγου, χωρίς δυνατό βόλεϊ, και ο ίδιος ο Εθνικός σαν σύλλογος δεν θα είχε, ουτε θα έχει μεγάλη δυναμική,  ή αίγλη, παρά τις όποιες  κατά καιρούς επιτυχίες σε μικρού βεληνεκούς αθλήματα.

 

Κατασχετήριο μπλοκάρει την ενίσχυση του Δήμου

Ένα ακόμη πονοκέφαλος ήρθε να προστεθεί στην διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικού και ήρθε λίγα 24ωρα πριν την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης. Αφορά το κατασχετήριο λογαριασμών του συλλόγου που κατατέθηκε για χρέη ύψους 25.000 ευρώ προς τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή μπλόκαρε τους λογαριασμούς του συλλόγου, και όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Μεσινέζης, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντληθεί η επιχορήγηση των 60 χιλιάδων ευρω του Δήμου προς τον σύλλογο, που θα έδινε ανάσες.

Όπως σημείωσε, έγιναν προσπάθειες για διακανονισμούς με τον πρώην αθλητή της ομάδας αλλά εκείνος δεν συμφώνησε. «Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να απεμπλακούν οι λογαριασμοί, για να μπορέσουμε να εισπράξουμε για να πληρώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μεσινέζης.

Οι προσπάθειες για συμβιβασμό και εξεύρεση λύσης ανάμεσα στις δύο πλευρές – οι πρώτες συναντήσεις δεν απέφεραν καρπούς και ‘έφτασε διαταγή πληρωμής και κατάσχεσης λογαριασμών – θα συνεχιστεί.

 

 Χωρίς «λευκό καπνό» η ΓΣ, αβέβαιο το μέλλον

 Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Κοσμά Πανταζή στο sportsaddict.gr, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ο καπνός που βγήκε από την ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Εθνικού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του βόλεϊ, δεν είχε λευκό χρώμα.

Όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Αυγερινός Μεσινέζης απηύθυνε το ερώτημα «υπάρχει κάποιος να αναλάβει την διοίκηση του ΤΑΑ;», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου επικράτησε η απόλυτη σιωπή καθώς ουδείς δεν βγήκε μπροστά.

Παρά τις συναντήσεις της κεντρικής διοίκησης με υποψήφιους «χορηγούς», αλλά και με τον Δήμο που όπως είπε ο κ. Μεσινέζης στάθηκε δίπλα στον σύλλογο, δεν βρέθηκε κανένας που να πει ότι αναλαμβάνει τις τύχες του βόλεϊ. Έτσι μετά από ομόφωνη απόφαση η κεντρική διοίκηση, εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου (καταλυτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στην Α1) δεν εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον για το ΤΑΑ, θα κληθεί να πάρει εκείνη την απόφαση για την συμμετοχή ή μη στη μεγάλη κατηγορία, με όλα να κλείνουν προς το δεύτερο σενάριο καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού, ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί μόνος του να οδηγήσει την ανδρική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ και οι επιχειρήσεις-χορηγοί που προσεγγίστηκαν είπαν ότι ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στην οικονομία λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Όσο αφορά κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι αν μία ομάδα δεν δηλώσει στην Α1 θα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα δεν ισχύει, από την άποψη, ότι από τη στιγμή που στην Volley League δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων, θα ζητηθεί να ανέβουν ομάδες από την Α2, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει το και το κενό εκεί να καλυφθεί.

Αναφορικά με την προθεσμία της 30ης Ιουνίου, υπάρχει μία πιθανότητα η Λίγκα να δώσει παράταση στις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς όμως κάποιος να μπορεί αυτό να το πει από τώρα με βεβαιότητα.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο