Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς. Ένα έργο πνοής για το Σουφλί, αλλά και όλον τον Έβρο, όπως αναφέρεται και ήταν μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής και άλλων φορέων της περιοχής
Πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα, οκτώ μόλις μήνες μετά την πρώτη συζήτηση, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο με τα αρμόδια υπουργεία.
«Με την ίδρυση του Πάρκου αυτού, ο κλάδος της μελισσοκομίας που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο τις ανάγκες των αγροτών.
Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία ακριτικών μας περιοχών, όπως το Σουφλί» αναφέρει στην ενημέρωσή της η κα Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.