Σωτηρία Μαραγκοζάκη: Επιβεβλημένη η συμπόρευση με το ΚΚΕ

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι επιβεβλημένη τόνισε η Σωτηρία Μαραγκοζάκη υποψήφια βουλευτής Εβρου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνή με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Έβρο, η Σ. Μαραγκοζάκη υπογράμμισε ότι σημασιοδοτεί την ανάγκη συμμετοχής όλων μας και την ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος και ευχήθηκε «καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα και στις κάλπες!»

Αναλυτικά:

Στον απόηχο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, ως συνέχειας των αγωνιστικών πρωτοβουλιών πρωτόγνωρης μαζικότητας των προηγούμενων ημερών, χαιρετίζουμε το ηχηρό παρών του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας μας για τους τραγικούς απόντες των Τεμπών, τους συνομήλικους τους που δεν τους επέτρεψαν να ζήσουν.

Σε αυτή τη μεγάλη επιστροφή στους δρόμους του αγώνα της νεολαίας, δηλαδή του νέου λαού της χώρας μας, είναι κοινή η διαπίστωση ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει το ίδιο και πως δεν πάει άλλο με την αδικία και την εκμετάλλευση στο σαθρό εκ θεμελίων καπιταλιστικό σύστημα.

Σε αυτή την κοινωνική και ιστορική ρωγμή για τη χώρα μας με πρωτοπόρους όσους ορκίζονται στο ψωμί και τη γροθιά τους αισθανόμαστε όμορφα που βρίσκεται κοντά μας, εδώ στη Θράκη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τη συνέχιση και την ενδυνάμωση του κινήματος ενάντια στα σχέδια που απεργάζονται ερήμην μας – έτσι θαρρούν τουλάχιστον – οι άσπονδοι σύμμαχοι μας αναβαθμίζοντας δήθεν την περιοχή μας με τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανονατοϊκή βάση και ενεργειακό κόμβο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γενικά είναι πλέον πάρα πολλά, όσα μας δείχνουν πως η μόνη διέξοδος σε αυτό το θρίλερ ενδοτισμού, κυνισμού, διαφθοράς και υποκρισίας είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές μα και στους συλλογικούς αγώνες για μια πραγματική φυγή προς το μέλλον.

Στο ερώτημα λοιπόν Γιατί με το ΚΚΕ στις εκλογές;

Απαντάμε:

Διότι η πολιτική υποχωρεί διαρκώς και δίνει τη θέση της σε μια διαχείριση των κοινωνικών αναγκών που προσαρμόζεται στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δίχως να τις αμφισβητεί και άρα να επιχειρεί να τις ανατρέψει. Η θέση των αδύναμων οικονομικά συνανθρώπων μας, των ατόμων με αναπηρία, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των μικροϊδιοκτητών γης, των μισθωτών, όλων των εργαζόμενων δεν βελτιώνεται με γλίσχρα επιδόματα, pass και άλλες αστειότητες.

Διότι αγανακτούμε με τον σύγχρονο πολιτικό λόγο που προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία λειτουργώντας εσκεμμένα προκειμένου να εξουδετερώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις που αντιμάχονται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και ο αντικομμουνισμός – ο οποίος αντικομμουνισμός εντείνεται και πάντα είναι ο προπομπός των πιο αυταρχικών μεθοδεύσεων – είναι εχθροί για το σύνολο της κοινωνίας μας. Ξέρετε ως εργάτρια της γραφής ας μου επιτραπεί να θυμίσω πως η σημασία της γλώσσας και η τεράστια δυναμική της έχουν διερευνηθεί από τους αρχαίους χρόνους. «Τη συνηθισµένη σηµασία των λέξεων την άλλαξαν για να δικαιολογήσουν τα έργα τους» έλεγε ο Θουκυδίδης. Γιατί δεν είναι ουδέτερες οι λέξεις μα το αντίθετο. Είναι φορείς νοημάτων, ιδεών και αντιλήψεων για τον κόσμο.

Διότι αγωνιούμε για τον πολιτισμό, θυμώνουμε με την απαξίωση των ανθρώπων της Τέχνης και ενώνουμε τη φωνή μας στον αγώνα τους για έναν πολιτισμό της αμφισβήτησης ενάντια στην εξαχρείωση, στη χυδαιότητα της εμπορευματοποίησης, στην εισβολή του κιτς, στη μεγιστοποίηση του κέρδους και όλων όσων εξανδραποδίζουν τον άνθρωπο.

Διότι μας προβληματίζει και μας τρομάζει η υπέρμετρη έκθεση στα αποκαλούμενα social media, η εκπόρνευση της εικόνας του καθενός με διαφημιστή μάλιστα τον ίδιο του τον εαυτό. Με τη χυδαία επίδειξη πλούτου, με την ισοπέδωση της διαφορετικότητας σε μία κόλαση του Όμοιου, με την αποθέωση του χρήματος, με την υποχώρηση των ουμανιστικών αξιών, με την πλημμυρίδα των πληροφοριών αντί της αναζήτησης αληθινής, στέρεης γνώσης.

Διότι ζήσαμε καλύτερα από τους γονείς μας αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας αν ΔΕΝ αγωνιστούμε θα ζήσουν χειρότερα από εμάς λόγω κατάργησης των συλλογικών δικαιωμάτων, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστική εκπαίδευση, δωρεάν υγεία, σύνταξη. Σε δραματικές συνθήκες κλιματικής κατάρρευσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, υποχρεωτικής μετανάστευσης εξαιτίας της αχαλίνωτης επιδίωξης καπιταλιστικού κέρδους.

Διότι οι κομμουνιστές με την ανιδιοτέλεια τους, τη γενναιότητα τους να διαφοροποιούνται μέσα στη γενική ισοπέδωση, τη μαχητικότητα τους, το θάρρος τους να αγωνίζονται για οικουμενικά και πανανθρώπινα ιδανικά όπως είναι η ειρήνη, την αισιοδοξία τους πως ένας κόσμος καλύτερος είναι εφικτός, τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους, τη δύναμή τους να προτάσσουν το «εμείς» αντί του «εγώ» είναι φωτεινά παραδείγματα.

Για όλα αυτά η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ιδίως τώρα που η κρίση εμπιστοσύνης βαθαίνει το κοινωνικό ρήγμα, είναι επιβεβλημένη.

Σας ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης και τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Έβρο, η οποία δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών μου θεωρώ ότι σημασιοδοτεί επίσης την ανάγκη συμμετοχής ΟΛΩΝ μας και την ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος.

Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα και στις κάλπες!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο