Σε βοηθητική υγειονομική μονάδα μετατρέπεται γήπεδο στην Ξάνθη

Το κλειστό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» επιλέχθηκε ως ένας χώρος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαφορετικό μέρος. Το πρωί της Τρίτης τοποθετήθηκαν μέσα στο γήπεδο 100 κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για την τοποθέτηση συσκευών παροχής οξυγόνου καθώς και ειδικών διαχωριστικών.

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφερόμενος στην προσωρινή μετατροπή του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε χώρο φιλοξενίας ασθενών από τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με το νοσοκομείο Ξάνθης, έχουν προνοήσει ώστε να διατεθούν χώροι του γυμναστηρίου για τη νοσηλεία ασθενών, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό, το γυμναστήριο εξοπλίστηκε με 100 κλίνες, φιάλες οξυγόνου και αναπνευστήρες, όλα προσφορές ιδιωτών- χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Τονίζεται πως ο χώρος θα αξιοποιηθεί μόνο και εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη στην Ξάνθη.

Φωτογραφίες από το κλειστό γήπεδο της Ξάνθης με τα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα που μεταφέρθηκαν σε αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία πιθανή έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή δημοσίευσε το xanthinews.gr:

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο