Σάκης Αρναούτογλου: Εμμονική αστάθεια με μπόρες ακόμη και μέχρι 10 Ιουνίου

Η καιρική αστάθεια του τελευταίου διαστήματος θα συνεχιστεί σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, με την αστάθεια στον καιρό να συνεχίζεται μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συννεφιά και διάσπαρτες μπόρες θα υπάρξουν και σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρχικά στις ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου στα δυτικά τμήματα της χώρας, υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στη βόρεια Στερεά Ελλάδα και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο κομμάτι του Αιγαίου στο ξεκίνημα της Παρασκευής. Από το απόγευμα και έπειτα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα κεντρικά και δυτικά της Πελοποννήσου, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και τα νότια. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ίσως τη βόρεια Θεσσαλία, εκεί όπου οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Η πρόβλεψη για Αττική – Θεσσαλονίκη

Αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Αττική από το πρωί της Παρασκευής. Συννεφιά το μεσημέρι προς το απόγευμα με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται συννεφιασμένος ο καιρός. Από το μεσημέρι και μετά μπόρες και καταιγίδες που ενδέχεται να διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με συννεφιά και τοπικές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στις ορεινές-ημιορεινές περιοχές και μακριά από τις ακτές.

Πότε επιστρέφουν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Όσον αφορά την εξέλιξη της θερμοκρασίας ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε: «Το Σάββατο (θα έχουμε) 25άρι, Κυριακή πάνω κάτω ίδια εξέλιξη, δεν αλλάζει ο υδράργυρος. 25-26 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα ηπειρωτικά. Δευτέρα 25άρι. Την Τρίτη όμως υπάρχει πιθανότητα να σημειώσει η θερμοκρασία μία άνοδο της τάξεως των 3-4 βαθμών και να ξαναπάμε σε πιο καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές. Όχι ότι θα έχουμε φθινόπωροχειμωνιάτικες, αυτές που σας έδειξα. Το 25άρι-26άρι είναι έτσι μία καλή θερμοκρασία. Αλλά προς το 27-28 θυμίζει περισσότερο ομολογουμένως καλοκαίρι».

Κλείνοντας, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε: «Φαίνεται ότι αυτή η αστάθεια ήρθε για να μείνει για αρκετές ημέρες, ίσως και το πρώτο πενθήμερο ή δεκαήμερο του Ιουνίου».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του