Προβλήματα και προτάσεις άκουσε στον Έβρο ο Πρόεδρος του ΟΣΕ

Αύξηση δρομολογίων και προσλήψεις ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Πέτροβιτς – Συνάντηση και με το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Τα προβλήματα και τις προτάσεις των τοπικών φορέων του Έβρου είχε την ευκαιρία να ακούσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος – Κλέαρχος Πατέρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Πατέρας, σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ενημερώθηκε για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων των επιβατικών συρμών στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, αλλά και για το αίτημα προσλήψεων προσωπικού, προκειμένου να είναι εφικτή, τόσο η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όσο και η  υποστήριξη του συνολικού έργου αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΣΕ σε μία περιοχή, όπως είναι η δική μας, η οποία, ιστορικά και κοινωνικά, είναι ταυτισμένη με τον σιδηρόδρομο.

«Ταυτόχρονα ζήτησα από τον κ. Πατέρα, στις μελέτες αναπαλαίωσης και αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων, εκτός Γαλλικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης, να συμπεριληφθούν και οι σταθμοί Πυθίου και Διδυμοτείχου», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτροβιτς.

Συνάντηση στον ΟΛΑ

Ο κ. Πατέρας επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ένα πεδίο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ΟΣΕ, με δεδομένες τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή, σε ενεργειακό, αμυντικό και εμπορικό-οικονομικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ χαρακτήρισε ως «μια από τις περισσότερο παραγωγικές και ενδιαφέρουσες εφετινές συναντήσεις» αυτή με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημιχαήλ, «η επίσκεψη τοποθετείται χρονικά σε μια περίοδο όπου επίκειται η εντατικοποίηση της χρήσης του σιδηροδρόμου από τον λιμένα για φορτία από και προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ δρομολογείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου του Έβρου (Αλεξανδρούπολη-Πύθειο & Πύθειο Ορμένιο) με ηλεκτροκίνηση. Είναι προφανές πλέον ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί για τον λιμένα τον σημαντικότερο και ισχυρότερο βραχίονα στην επίτευξη στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο