Πρωτιά… από την ανάποδη για την Ελλάδα στις ταχύτητες ίντερνετ

 Τι έδειξε έκθεση της Eurostat

Στις αρχές της νέας χρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε μεταξύ άλλων επισημάνει ότι η Ελλάδα «ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», ωστόσο οι διάφορες μετρήσεις που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας κατά καιρούς μάλλον αποδεικνύουν το αντίθετο. Κρίνοντας με βάση έκθεση της Eurostat σχετικά με το ποσοστό κάλυψης στις ταχύτητες του ίντερνετ ανά την Ευρώπη, η χώρα μας δύσκολα μπορεί να ηγηθεί, ή και να προλάβει το «τρένο» της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η Eurostat επισημαίνει ότι το 2021 το 70% των νοικοκυριών στην Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε σύγκριση με το 13% του 2013. Παρόμοια πρόοδος έχει επιτευχθεί και στην κάλυψη των μικρών πληθυσμιακά περιοχών, με τις συνδέσεις VCHN να καλύπτουν πλέον το 37% της ευρωπαϊκής έκτασης, έναντι 4% του 2013.

«Το 2021 η Μάλτα κατέγραψε ρεκόρ στην κάλυψη ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων (100% των νοικοκυριών), με το Λουξεμβούργο (96%), τη Δανία (95%) και την Ισπανία (94%) να ακολουθούν. Αντίθετα αποτελέσματα καταγράφει η Ελλάδα (20%), η Κύπρος (41%) και η Ιταλία (44%)», τονίζει η Eurostat.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο