Η 44χρονη εκδιώχθηκε με τη βία από τη συζυγική στέγη και αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί, διαμένει πλέον με τη μητέρα της, που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ – Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να την ενισχύσει με το ποσό των 800 ευρώ
Η ιστορία μίας 44χρονης γυναίκας από την Αλεξανδρούπολη, που φέρνει σήμερα στο φως η ΓΝΩΜΗ, αποτελεί σκληρή υπενθύμιση ότι πίσω από τη «βιτρίνα» της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε απόγνωση, χωρίς δίχτυ προστασίας, χωρίς πρόσβαση σε άμεση και ουσιαστική βοήθεια, και πολλές φορές χωρίς καν αξιοπρεπή στέγη ή τροφή.
Η γυναίκα, που είναι μητέρα δύο παιδιών, εκ των οποίων το ένα ανήλικο, που διαμένει μαζί της, χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Η 44χρονη εκδιώχθηκε με τη βία από την συζυγική στέγη, χωρίς να της επιτραπεί να πάρει μαζί της κανένα από τα προσωπικά της είδη. Μάλιστα, χρειάστηκε για ένα διάστημα να νοσηλευτεί και πλέον φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι της μητέρας της, η οποία λαμβάνει σύνταξη μόλις 500 ευρώ.
Η 44χρονη δεν έχει κανένα εισόδημα στην παρούσα φάση, καθώς το επίδομα τέκνου κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του εν διαστάσει συζύγου της, ενώ σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η έκτακτη απομάκρυνσή της από το σπίτι της, λόγω του περιστατικού βίας, τα ελάχιστα έσοδα της μητέρας της, οι πάγιες υποχρεώσεις, ειδικά κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, (λογαριασμοί, θέρμανση, διατροφή, ένδυση και σχολικά είδη), σε συνδυασμό με τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες λόγω της επιβαρυμένης υγείας της 44χρονης, καθιστούν την οικογένεια οικονομικά ευάλωτη και αδύναμη να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των βασικών αναγκών της.
Έτσι, για την εξασφάλιση των στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης της γυναίκας και της οικογένειάς της, αποφασίστηκε από τον Δήμο η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 800€. Ένα ποσό που σίγουρα δεν λύνει οριστικά τα προβλήματα. Το κοινωνικό κράτος, αν υπάρχει τέτοιο, θα πρέπει να στηρίξει τη γυναίκα, ψυχολογικά και οικονομικά, σε μακροπρόθεσμη βάση, προκειμένου να μπορέσει να γυρίσει μία νέα σελίδα στη ζωή της.


