efhmerida1

Pfizer: Η τρίτη δόση «εξουδετερώνει» τη μετάλλαξη Ομικρον

Καλά νέα από τις νέες εργαστηριακές μελέτες των Pfizer/BioΝΤech για την τρίτη δόση και τη μετάλλαξη Ομικρον.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν πως η τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 «εξουδετερώνει» τη μετάλλαξη Όμικρον στα εργαστηριακά τεστ που διεξήγαγαν, παρά το γεγονός ότι οι δόσεις είναι λιγότερο αποτελεσματικές στο να «μπλοκάρουν» το νέο στέλεχος.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, η τρίτη δόση αύξησε 25 φορές τα εξουδετερωτικά αντισώματα στη μετάλλαξη Όμικρον, συγκρκιτικά με τις δύο δόσεις.

Ωστόσο, υποστηρίζουν πως οι δύο δόσεις με το συγκεκριμένο σκεύασμα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικές απέναντι σε σοβαρή νόσηση από κορονοϊό, καθώς φαίνεται πως τα Τ-κύτταρα εξακολουθούν να παρέχουν προστασία.

ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr