Περισσότερες και «ποιοτικότερες» οι εγγραφές από τις διαγραφές επιχειρήσεων το 2019 στον Έβρο

Της Κικής Ηπειρώτου

Περισσότερες ήταν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα του Επιμελητηρίου Έβρου, από τις διαγραφές, δηλαδή τα λουκέτα, για το 2019. Μάλιστα, από τα στοιχεία προκύπτει πως κερδίζει έδαφος η μεταποίηση, ένας κλάδος που συνδέεται άρρηκτα με δείγματα σταθεροποίησης του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, το 2019 είχαμε 131 εγγραφές περισσότερες από τις διαγραφές. Το πλέον θετικό στοιχείο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το γεγονός ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια, και ιδιαίτερα την τριετία 2016-2018, κυριαρχούσαν οι επιχειρήσεις εστίασης, πέρσι κέρδισαν έδαφος οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, ένα πολύ σημαντικός κλάδος για τον Έβρο, που φαίνεται πως επανέρχεται.

«Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές και τις διαγραφές στα μητρώα του Επιμελητηρίου Έβρου, το 2019 ήταν μία χρονιά με θετικό πρόσημο. Οι εγγραφές ήταν περισσότερες από τις διαγραφές. Συγκεκριμένα, είχαμε 131 εγγραφές περισσότερες. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, από το 2016 ως το 2018, οπότε είχαμε ναι μεν περισσότερες διαγραφές, αλλά και οι εγγραφές αφορούσαν κυρίως τους τομείς των υπηρεσιών, ανοίγαμε δηλαδή περισσότερα καταστήματα διασκέδασης, ψυχαγωγίας, ψητοπωλεία κτλ. Το 2019 αυτό άλλαξε.

Ήταν ισομερείς  οι διαγραφές και οι εγγραφές, που σημαίνει πως σε ό,τι αφορά τα τμήματα, είχαμε τις ίδιες διαγραφές σε παροχή υπηρεσιών και μεταποίηση. Μάλιστα, στην μεταποίηση είχαμε περισσότερες εγγραφές. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να σταθεροποιείται το οικονομικό περιβάλλον, κι ότι το εμπιστεύονται περισσότερο οι επαγγελματίες και δίνουν μία άλλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Τοψίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο