efhmerida1

Πάνω από 800 ασθενείς μέσα σε 1 έτος έχει εξυπηρετήσει το PET Scan του ΠΓΝΑ

Διαγνώσεις ακόμη και σε εφηβικές ηλικίες, με πολλά περιστατικά λεμφωμάτων, αναφέρει o καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Αθ. Ζησιμόπουλος
«Σίγουρα δεν υπάρχει προσωπικό και εξειδικευμένοι γιατροί… Δυστυχώς δεν έρχεται κανείς εδώ», σημειώνει με πικρία

Περισσότερους από 800 ασθενείς από όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εξυπηρετήσει κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το PET Scan στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Παρά το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες εξετάσεις απασχολούνται μόλις 3 γιατροί, οι ασθενείς είναι ικανοποιημένοι και η λίστα αναμονής δεν ξεπερνά τα 40-60 άτομα, ανά περιόδους, όπως αναφέρει ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Αθανάσιος Ζησιμόπουλος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, το PET Scan λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες των περιστατικών, εξηγώντας πως το μηχάνημα, πέρα από την διάγνωση, μελετά τις εξετάσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος του ασθενούς. Την ημέρα δε που δεν θα δουλέψει το μηχάνημα, γίνεται η καταγραφή των διαγνώσεων των ασθενών, αφού για μια διάγνωση απαιτούνται τρεις εργάσιμες ώρες!
«Σίγουρα δεν υπάρχει προσωπικό και εξειδικευμένοι γιατροί», τονίζει ο κ. Ζησιμόπουλος. «Σίγουρα θα θέλαμε και απογευματινά ιατρεία να λειτουργούμε, αν μας το επιτρέψει η διοίκηση. Σίγουρα θέλουμε τεχνολόγους ως προσωπικό. Δυστυχώς όμως σαν περιφερειακό Νοσοκομείο δεν έρχεται κανείς εδώ. Μακάρι ν’ αλλάξει αυτό».
Όπως αναφέρει, έχουν γίνει πολλά αιτήματα και προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που απομένει, όπως προτείνει ο κ Ζησιμόπουλος, είναι η εκ περιτροπής διάθεση επιστημονικού και λοιπού προσωπικού από την Θεσσαλονίκη, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σ’ ένα τόσο νευραλγικό νοσοκομείο.

Ολοένα και σε μικρότερες ηλικίες οι διαγνώσεις καρκίνων

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο χρονικό διάστημα του ενός έτους που το διαγνωστικό βρίσκεται σε λειτουργία έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 800 ασθενείς από όλη την ΑΜ-Θ. Τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου αφορούν κεφαλής τραχήλου, ρινοφάρυγγος, πνευμονολογικά, αιματολογικά κα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, οι ηλικίες πλέον έχουν πέσει περισσότερο, φθάνοντας τις εφηβικές 16-17-18 χρόνων, με πολλά περιστατικά λεμφωμάτων…

Απάντηση σε καταγγελία

«Είναι λίγο ανεύθυνο τελικά να προσπαθούν μερικά άτομα να μηδενίσουν μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και 1 χρόνο από την στιγμή που λειτουργεί το PET scan …. Πρόκειται για ανακρίβειες που εξυπηρετούν άλλα οφέλη…….Το μόνο που ήθελε ο συγκεκριμένος κύριος είναι να δημιουργήσει σύγχυση στους καρκινοπαθείς αλλά δεν το κατάφερε…»
Αυτές είναι μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του καθηγητή, ο οποίος μέσω της ΕΡΤ απάντησε σε σχετική ανάρτηση του Χριστόδουλου Μεντίζη, μέλους του ΣΥΚΝΕ, περί της λειτουργίας του εν λόγω διαγνωστικού μηχανήματος στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Όπως είχε αναφέρει «το μηχάνημα λειτουργεί δυο ημέρες την εβδομάδα ενώ μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο 3 ημέρες, κάτι που εξωθεί τους ασθενείς να απευθυνθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας», κάνοντας λόγο για «μια υγεία σε αποσύνθεση».
Ο κ Ζησιμόπουλος, διευκρίνισε ότι εδώ και ένα χρόνο εξυπηρετούν με το ελάχιστο προσωπικό ασθενείς από όλη την περιφέρεια ΑΜ-Θ έχοντας ως προσωπικό τρεις γιατρούς (μια επίκουρη καθηγήτρια, μια γιατρό του ΕΣΥ επιμελήτρια Α μαζί με τον ίδιο).
Ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που παρέχονται παρ’ όλο που υπάρχει λίστα αναμονής και αυτό διότι παίρνει άριστα αποτελέσματα από την εξέταση που κάνει.
Αναφορικά με τις 3 ημέρες λειτουργίας του διαγνωστικού μηχανήματος μέχρι τις 20 Μαΐου εξήγησε πως, το εργοστάσιο που παρέχει το ραδιενεργό φάρμακο θα ανοίξει μετά το Πάσχα οπότε για δυο εβδομάδες δεν θα διατίθεται, το φάρμακο όπως διευκρινίζει, μέσα σε 3 ώρες «σβήνει» χάνει δηλαδή την αρχική του δύναμη γι’ αυτό και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλοί ασθενείς μέσα στην ημέρα διότι από την μεταφορά του φαρμάκου μέχρι την χρήση του μεσολαβεί ένα διάστημα στο οποίο και εξασθενεί και προσθέτει ότι, αυτά είναι πράγματα που δεν είναι γνωστά γι’ αυτό και ανάλογα με την σοβαρότητα των περιστατικών γίνονται και οι εξετάσεις.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr