της Μαρίνας Κριτού
Όνομα αποκτά το 3ο Δημοτικό Σχολείο ύστερα από απόφαση της σχολικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Το ζήτημα συζητήθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίαση του σώματος, όπου ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για την ονομασία του σχολείου σε «Άγγελος Ποιμενίδης».
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, πρόκειται για μια πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων με γνώμονα την απότιση ενός φόρου τιμής στον παιδαγωγό Άγγ.Ποιμενίδη.
Ο Άγγελος Ποιμενίδης δίδαξε επί σειρά ετών στην εν λόγω σχολική μονάδα, συνδέοντας το όνομά του με την ιστορική διαδρομή της.
Η ονοματοδοσία του σχολείου έγινε και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.
Ποιος ήταν ο Άγγελος Ποιμενίδης
Γεννήθηκε στο Ορτάκιοϊ της Αδριανούπολης (σημερινό Ιβαΐλογκραντ) απ΄όπου έφυγε με την οικογένεια του το 1912. Ήταν γιος του Χατζή-Σάββα Ποιμενίδη, ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος στον Μακεδονικό Αγώνα. Η οικογένειά του στα χρόνια των πολέμων διώχθηκε και κατέφυγε και τις δύο φορές στην Έδεσσα, ως πρόσφυγες. Εκεί ο Ποιμενίδης τελείωσε το Γυμνάσιο. Στην Καστοριά αποφοίτησε από το μονοτάξιο Διδασκαλείο και το 1924 ήλθε οριστικά στην Αλεξανδρούπολη, διοριζόμενος ως δάσκαλος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Το 1928, μαζί με την αδερφή του Χαρίκλεια Φωτίου, ήλθε στην Αθήνα, τελείωσε τη Μετεκπαίδευση διδασκάλων και συγχρόνως πήρε το πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Το 1950 διορίστηκε ξανά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και αργότερα τοποθετήθηκε στο Εποπτικό Σχολικό Συμβούλιο του Έβρου, αρμόδιο για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο νομό. Το Νοέμβριο 1961, ασχολούμενος με τα αρχαιολογικά ευρήματα, διορίστηκε έκτακτος επιμελητής αρχαιοτήτων της Περιφέρειας Αλεξανδρούπολης. Από το 1956 διατέλεσε διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε το 1962.
Συγγραφικό έργο
Το 1952 εξέδωσε έργο για την ιστορία όλης της Θράκης, με τίτλο «Μερικά στοιχεία από την ιστορία της Θράκης». Στους τόμους της «Εταιρείας Θρακικών Μελετών» και στην τοπική εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη», ο Ποιμενίδης έγραψε για έρευνες και αναζητήσεις που έκανε σε αρχαίους οικισμούς όπως η Ζώνη, η Μεσημβρία, κατά τις οποίες συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό νομισμάτων, κτερισμάτων, χειρολαβών και σπασμένων κομματιών από αρχαία αγγεία (οστράκων), τα οποία σήμερα κοσμούν τα Μουσεία Κομοτηνής και Αθηνών.
Οι τίτλοι αυτών των ερευνών και αναζητήσεων «Αρχαιολογικοί χώροι της Δυτικής Θράκης», «Κλάμα και ελπίδα, Οι αρχαιότητες της Θράκης και η αξιοποίησή τους» και «Οι αρχαιότητες της Θράκης και η εγκατάλειψή τους». Το 1963 εκδόθηκε το έργο του «Ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα γύρω από την Αλεξανδρούπολη» που εκδόθηκε το 1963.