“Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μόνιμα λουκέτα επιχειρήσεων”

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, που καλεί κυβέρνηση και βουλευτές να λάβουν άμεσα, γενναία μέτρα, προτού τα προσωρινά λουκέτα στις επιχειρήσεις τους γίνουν οριστικά.
Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους καταθέτουν τον προβληματισμό τους, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, η υιοθέτηση και υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία για την επιβίωση των επιχειρήσεων που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες κόσμο και συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ της περιοχής, αλλά και της χώρας.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες της παρούσας Κυβέρνησης αλλά και τα ατυχή πολιτικά παιχνίδια του Σύριζα για το ΦΠΑ που έφεραν τον διχασμό στον κλάδο μας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κλάδος της Εστίασης εξακολουθεί με καρτερική υπομονή να περιμένει την καθολική μείωση του ΦΠΑ.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση η οποία καθιστά επισφαλές το μέλλον των επιχειρήσεων καθώς ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος  μεγάλο μέρος των καταστημάτων μας να μείνουν κλειστά και μετά την λήξη της πανδημίας.

Σεβόμαστε την καλή διάθεση της πολιτείας να βοηθήσει, αλλά τα έως τώρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μόνιμα λουκέτα επιχειρήσεων.

Εν προκειμένω, η μεταφορά των χρεών μας  τον Αύγουστο , η καταβολή του 60% των ενοικίων,  οι υποχρεώσεις που τρέχουν με λογαριασμούς ΔΕΚΟ και συνδρομητικής τηλεόρασης, οι εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων και πολλά άλλα που επιβαρύνουν έναν επαγγελματία του κλάδου μας είναι αδύνατο να τακτοποιηθούν με κλειστές επιχειρήσεις και καταστήματα. Πώς θα διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα ζήσουμε της οικογένειες μας χωρίς έσοδα ;

Για άλλη μία φορά ζητείται από τον ελεύθερο επαγγελματία να ‘’βάλει πλάτες’’.  Κύριοι ‘’βάζουμε πλάτες’’ 12 χρόνια τώρα… Σας ζητάμε  να ‘’βάλετε’’ κι εσείς…

Δυστυχώς  η υπομονή μας τελειώνει.

Ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις προτάσεις μας. Είναι  προτάσεις από επαγγελματίες του κλάδου,  από ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη να ξανά ανοίξουν τα μαγαζιά τους, για να ζήσουν, για να συνεισφέρουν στο σύνολο.

Ζητάμε για επιχειρήσεις με παύση εργασιών :

 • Επέκταση επιχορήγησης 800€ για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων  αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΟΕ , ΕΕ , κτλ) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού.
 • Επιχορήγηση όλου του ποσού ενοικίων έως του ποσού των 3.500€ , πέρα αυτού του ποσού καταβολή του 40 % του μισθώματος.
 • Μείωση της τάξης του 60% στις προκαταβολές φόρου του οικονομικού έτους 2019
 • Απαλλαγή δόσεων από εργοδοτικές εισφορές και ρυθμίσεις αυτών από 1 Απριλίου έως και την ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων.
 • Επιδοτούμενα προγράμματα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα κρατήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης .
 • Άμεση και καθολική μείωση ΦΠΑ στο 13 % από την ημέρα επαναλειτουργίας της επιχείρησης
 • Απαλλαγή από το κόστος στις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και σε περίπτωση επιχειρήσεων που το έχουν ήδη καταβάλει απαλλαγή για το 2021
 • Πάγωμα όλων τον λογαριασμών ΔΕΚΟ για την περίοδο παύσης εργασιών.
 • Πάγωμα όλων τον λογαριασμών ιδιωτικών εταιριών ρεύματος για την περίοδο παύσης εργασιών
 • Πάγωμα λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης (ΝOVA, OTE TV)
 • Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ.

Ζητάμε για επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν, αλλά έχουν μείωση τζίρου :

 • Επέκταση επιχορήγηση 800€ για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων  αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΟΕ , ΕΕ , κ.τ.λ.) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού
 • Επιχορήγηση του 50% του ποσού ενοικίων έως του ποσού των 3.500€ , πέρα αυτού του ποσού καταβολή του 60 % του μισθώματος.
 • Μείωση της τάξης του 60% στις προκαταβολές φόρου του οικονομικού έτους 2019
 • Άμεση μείωση ΦΠΑ στο 13 % από την ημέρα επαναλειτουργίας όλων των επιχειρήσεων
 • Απαλλαγή όλων των ποσών στης εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και σε περίπτωση επιχειρήσεων που έχει πληρώσει απαλλαγή για το 2021
 • Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ
 • Πάγωμα λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης (ΝOVA, OTE TV)
 • Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ιδιωτικών εταιριών ρεύματος για την περίοδο της πανδημίας.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να συστρατευτούν και να βοηθήσουν στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Καλή δύναμη σ’  όλους τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, στα Σώματα Ασφαλείας που κρατάνε τα σύνορα μας καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει για να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το σύστημα υγείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr