Νέα στοιχεία για την ανοιξιάτικη κακοκαιρία με χιόνια – Οι περιοχές

Τι προβλέπεται για τον Έβρο

Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης θα έχουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς μία κακοκαιρία από την Ευρώπη έρχεται από Δευτέρα και θα φέρει κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Το ζεστό και σχεδόν καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου θα διαδεχτεί ο… χιονιάς, με τις τελευταιές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για χιόνια τόσο στην Πάρνηθα όσο και σε υψόμετρα κάτω των 500 μέτρων.
Ο άνοιξιάτικος χιονιάς θα κάνει την εμφάνισή του από τη Δευτέρα, με βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η Τρίτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα, αφού η κακοκαιρία θα «σκεπάσει» όλη τη χώρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.
Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου κ. Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα χιονίσει πολύ στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια της χώρας, ενώ η κορύφωση θα έρθει την Τετάρτη. Επειτα, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου να είναι και πάλι ανοιξιάτικο, με ηλιοφάνεια.
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει υπάρχει μία διχογνωμία για τις καιρικές συνθήκες, με το αμερικανικό μοντέλο να δείχνει πολλά χιόνια από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη. Με χιόνια ίσως και στην Πάρνηθα. Ο υδράργυρος θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ.

 Στον Έβρο
Σύμφωνα με το weathernewsgr.blogspot.com, στον Έβρο το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Προς το βράδυ περιμένουμε κάποιες βροχοπτώσεις στον Έβρο κυρίως στα τμήματα που συνορευουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδοΤην Κυριακή βροχοπτώσεις ισχυρες μέχρι και τις πρωινές ώρες. Αργότερα βελτίωση.. η θερμοκρασία κοντά στους 19-20 βαθμούς.
Την Δευτέρα περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό και αργότερα νεφώσεις και προς το βράδυ βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά στρέφονται σε βοριαδες με την ίδια ενταση, με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.
Την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε θυελλώδεις βοριαδες 8-9 μποφόρ με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι μέγιστες κοντά στους 6 με 7 βαθμούς όμως η αίσθηση θα είναι πολύ χαμηλότερη λόγω του παγερου βορια.
Την Τρίτη ισχυρές βροχές με πιο λιγες την Τετάρτη. Δεν φαίνεται προς το παρόν να σημειώνεται παγετός αυτές τις ημέρες στα πεδινά τμήματα.
Χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στον Έβρο πανω από τα 400μ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του