Νέα μέτρα: Πρόστιμο μόνο στους πιστούς στις εκκλησίες, όχι στον ιερέα

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αφορούν και την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, ωστόσο, σε αντίθεση με όσα ισχύουν σε εστίαση, λιανεμπόριο και λοιπές επιχειρήσεις, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μπήκε στον ναό χωρίς πιστοποιητικό ή rapid, τότε το πρόστιμο βαρύνει μόνο τον πιστό. Αυτό διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό. Ο ιερέας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού.». Λίγο αργότερα, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Οικονόμου ανέφερε για το ζήτημα:

«Με βάση τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει, οι πιστοί θα προσέρχονται σε θρησκευτικές λειτουργίες σε όλους τους ναούς με τεστ για τον κορονοϊό. Και η εκκλησία θα κάνει την δουλειά της με τον τρόπο που αυτή κρίνει ότι θα είναι αποτελεσματικός και δόκιμος και η κυβέρνηση και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της θα κάνει τη δική της δουλειά για να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε χωρίς εντάσεις και χωρίς να αναζητούμε προβλήματα εκεί που πάμε να δημιουργήσουμε λύσεις.»

Ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο