Νέα γραμμή για την περιοχή της Άβαντος στη δημοτική συγκοινωνία Αλεξανδρούπολης

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από 1 Νοεμβρίου – Η διαδρομή που θα ακολουθείται

της Κικής Ηπειρώτου

Από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της νέας γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας, που θα καλύπτει την περιοχή της Άβαντος. Μετά από σχετικό αίτημα κι υπογραφές που συγκέντρωσαν περίπου 400 κάτοικοι της περιοχής Άβαντος, και μετά από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η νέα γραμμή θα συμπληρώσει τις 3 υφιστάμενες, εξυπηρετώντας και τη συγκεκριμένη, πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Η «Νέα Γραμμή 4 : Τέρμα Άβαντος» θα εξυπηρετείται από ένα minibus, ενώ θα εκτελούνται δρομολόγια ανά 40 λεπτά επί δώδεκα ώρες τις καθημερινές και έξι ώρες τα Σάββατα (18 δρομολόγια τις καθημερινές και 10 δρομολόγια στα Σάββατα – Κυριακή και αργίες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια).
Το συνολικό κόστος λειτουργίας για τη γραμμή 4 από 01/11/2022 έως 30/4/2023 είναι 26.626€ .

Η διαδρομή

Η διαδρομή της νέας γραμμής είναι:
Αφετηρία: τέρμα Άβαντος, αριστερά Αβαντος, δεξιά Τραϊανουπόλεως, ευθεία Ανδρονίκου, αριστερά Καρτάλη, αριστερά Σοφοκλέους, ευθεία Τραϊανουπόλεως, δεξιά Αβάντος, δεξιά Ε. Φιλιππιδη, αριστερά Νικομηδειας, δεξιά Λ. Δημοκρατιας, δεξιά 14ης Μαϊου, αριστερά Ε. Βενιζέλου, αριστερά Ι. Καβύρη, αριστερά Λ. Δημοκρατίας (επιστροφή).

Tις μέρες κατά τις οποίες θα λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά στην οδό Παπαναστασίου ή ύστερα από εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας, η γραμμή θα ανεβαίνει την οδό 14ης Μαϊου έως την Πλατεία παλιού Νοσοκομείου (κυκλικός κόμβος) ή την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και μετά θα κατεβαίνει την Ι. Καβύρη. Αυτή η επέκταση του δρομολογίου, δεν θα χρεώνεται από το ΚΤΕΛ.

info

Η γραμμή αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
– Έχει μήκος (κυκλικής διαδρομής με επιστροφή στην αφετηρία) 7,3 χιλιόμετρα
– Θα εξυπηρετείται από ένα minibus
-Η συχνότητα δρομολογίων θα είναι ανά 40’
– Θα εκτελούνται δρομολόγια επί δώδεκα ώρες τις καθημερινές και έξι ώρες τα Σάββατα (Κυριακές και Αργίες δεν εκτελούνται δρομολόγια).

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο