ΝΑΤΟ: Σχεδιάζει τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία στα σύνορά του

Στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Κυριακή (10/04) ότι η Συμμαχία σχεδιάζει μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία στα σύνορά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Τelegraph», η εν λόγω κίνηση θα αντανακλά «τις μακροπρόθεσμες συνέπειες» των ενεργειών του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ακόμα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται «εν μέσω ενός πολύ θεμελιώδους μετασχηματισμού» για την καταπολέμηση της μελλοντικής ρωσικής επιθετικότητας.

Πάντως, ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έκανε λόγο για «μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη», επισημαίνοντας: «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια νέα πραγματικότητα, μια νέα κανονικότητα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ζητήσαμε τώρα από τους στρατιωτικούς μας διοικητές να παράσχουν επιλογές για αυτό που ονομάζουμε επαναφορά, μια πιο μακροπρόθεσμη προσαρμογή του ΝΑΤΟ».

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη τον Ιούνιο και υπενθυμίζεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πρόσφατα ότι θα επεκτείνει τη θητεία του ως επικεφαλής της Συμμαχίας κατά έναν χρόνο.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο