«Μετά το Μελισσοκομικό το Σουφλί θα αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο»

Δήλωσε η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουφλίου κο Καλακίκο   

Για την λειτουργία του πρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου και την δημιουργία ενός Σηροτροφικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου συζήτησαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο γραφείο της κ. Καλογήρου και η Γενική Γραμματέας ανέφερε για την συνάντηση, μεταξύ άλλων, πως “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο. Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών”.
Αναλυτικά όσα γνωστοποίησε για την συνάντηση η κ. Καλογήρου μέσω των Κοινωνικών Δικτύων: Συνάντηση στο γραφείο μου με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.Συζητήσαμε θέματα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία του πρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου που πρόσφατα παραδόθηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς και συνδυάζεται με το ΔΙΕΚ (Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας αποκτά για την περιοχή νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή. Σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία Πάρκου Σηροτροφίας, δεδομένου ότι ο τομέας είναι κομβικής σημασίας για την τοπική οικονομία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο. Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών.
radioevros.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο